Mainos

Vattenfall tarjoaa eniten Keski-Suomen Valosta

Ruotsalainen Vattenfall on tehnyt korkeimman tarjouksen Keski-Suomen Valon osakkeista. Vattenfall maksaisi Valon koko osakekannasta runsaat miljardi markkaa. Yhtä paljon eli lähes 6 700 markkaa osakkeelta se maksaisi myös vähemmistöosuudesta. Tarjous on voimassa vuoden loppuun.

Toiseksi parhaan tarjouksen Keski-Suomen Valosta teki Jyväskylän Energiatuotanto. Se ostaisi vähintään 51 prosenttia osakkeista hinnalla, joka vastaa koko osakekannan arvona 860:tä miljoonaa markkaa. Yli 90 prosentin omistusosuudesta Fortumin ja Jyväskylän omistama yhtiö tarjoaa 935 miljoonaa markkaa yhtiön koko osakekannasta.

Keski-Suomen Valo pyysi mahdollisilta ostajaehdokkailta tarjouksia sekä enemmistö- että vähemmistöosuuksista, kun osa yhtiön 22 omistajakunnasta oli ilmoittanut halunsa myydä osakkeensa. Toukokuussa asetettu omistajatyöryhmä sai selvittääseen vaihtoehtoja myynnistä päättäville Keski-Suomen Valon omistajakunnille. Työryhmä esittää kuntien harkittavaksi marraskuun loppuun mennessä kolme vaihtoehtoa. Omistajakunta voi myydä osakkeensa tehtyjen tarjousten perusteella. Kunta voi kieltäytyä antamasta lupaa osakkeiden myynnille tai se voi myydä osan osakkeista tai antaa vähemmistölle luvan myydä osakkeensa. Samalla kunta olisi valmis yhtiöjärjestyksen muuttamiseen erikseen sovittavalla tavalla.

Keski-Suomen Valon omistajatyöryhmä on esitellyt tänään tarjouskilpailun tuloksia omistajakunnille Saarijärvellä. Kuntakokous on valtuuttanut työryhmän jatkamaan selvityksiä tarjouksen jättäneiden yhtiöiden kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.