Vastustaja piinasi Aleksandr Ovetshkinia – tympääntynyt venäläistähti iski yllättäen arkaan paikkaan

Läpimurtokauttaan pelaava Kevin Lankinen osasi odottaa hyvää kautta - puheet mahdollisesta Vuoden tulokas -palkinnosta eivät hetkauta 1:03
Puheet Vuoden tulokas -palkinnosta eivät hetkauta läpimurtokauttaan NHL:ssä pelaavaa Kevin Lankista

Boston Bruinsin ja Washington Capitalsin kohtaamisessa katseet kääntyivät vierasjoukkue Capitalsin riveissä entiseen kotikaupunkiinsa palanneeseen Zdeno Charaan. Otsikot keräsi kuitenkin tuttuun tapaan Aleksandr Ovetshkin.

Keskiviikkoillan ottelu tarkoitti Charalle, 43-vuotiaalle puolustajajärkäleelle, ensimmäistä visiittiä Bostoniin sen jälkeen, kun hänet kaupattiin Washingtoniin viime vuoden lopulla. Ennen sitä Chara ehti edustaa Bruinsia kaikkiaan 15 kauden ajan.

Capitals haki 2–1-vierasvoiton, joka tuli vasta voittomaalikisan päätteeksi. 17 minuutin iltapuhteen urakoinut Chara jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Ja niin jäi myös vieraiden suurin supertähti, Ovetshkin – siitäkin huolimatta, että laukoi tavoilleen uskollisesti melko hanakasti, kaikkiaan neljä kertaa.

Yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä keräsi tällä kertaa otsikot hieman normaalista poikkeavalla tavalla.

Hän joutui toisessa erässä Trent Fredericin runnomaksi Bruins-maalin takana ja ylös noustuaan antoi jenkkihyökkääjälle välittömän fyysisen palautteen. Frederic luuli tämän tarkoittavan kutsua tappeluun, ja hän pudotti välittömästi hanskat. Ovetshkin kuitenkin vain levitteli käsiään ja ihmetteli, mitä Frederic touhuaa.

Kaksikko poistui vaihtoaitioon, missä Ovetshkinin nähtiin jatkavan huutelua Fredericille. Sitten, toisen erän loppupuolella kaksikko otti taas yhteen. Frederic löi ensin Ovetshkinia kaksi kertaa poikittaisella mailalla käsille. Nähtyään, että asialla oli taas sama mies, Ovetshkin vastasi lyömällä Fredericiä mailallaan jalkoväliin.

Molemmille tuomittiin tilanteesta kaksiminuuttiset.

Capitalsin sankari oli Jakub Vrana, joka oli voittomaalikisassa ainoa onnistuja.

Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 27 kertaa.