Vastasynnyttäneen uutisankkurin koko perhe sairastui koronaan, kun 9-vuotias toi viruksen kotiin – amerikkalaisperheessä jokaisella erilaiset oireet

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Mistä koronatartunnan tunnistaa? Katso videolta listaus tyypillisimmistä oireista.

Yhdysvaltalaisen uutisankkurin koko perhe sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin vain päiviä sen jälkeen, kun perheeseen oli syntynyt uusi jäsen. Tapauksesta uutisoi muiden muassa CNN.

Kun WBTV-kanavan ankkuri Molly Grantham saapui kotiinsa vastasyntyneen vauvansa Hobien kanssa, oli ilma halauksista ja suukoista sakeana. Vilpitön onni ei kestänyt kuin muutaman päivän, kun koko perhe jo taisteli potentiaalisesti hengenvaarallista virusta vastaan. 

– Koko perheemme sairasti koronavirustaudin, Molly kirjoittaa kymmentuhatpäisen yleisön saaneessa Facebook-päivityksessään.

Jokaisella erilaiset oireet

Taudin Pohjois-Carolinassa asuvaan perheeseen oli tuonut 9-vuotias esikoislapsi Parker.

Muutama päivä sen jälkeen, kun Molly oli saapunut kotiin pikkuvauvan kanssa, isosiskolle tuli allergiaa muistuttavia oireita. Lapsen kurkku oli kipeä ja korvat lukkiutuivat niellessä. Myöhemmin tytölle nousi kuumetta ja hän alkoi voida pahoin. Molly huolestui mahdollisesta covid-19-taudista. 

Koronatestissä kävi ilmi, että Parker oli todella saanut koronatartunnan. Virus oli todennäköisesti tarttunut lapseen tämän ollessa ulkona isoäitinsä kanssa, joka oli vahtinut lapsenlapsiaan vanhempien ollessa synnyttämässä.

Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä.

Parkerin oireet menivät ohi nopeasti, mutta perheen kurimus ei ollut vielä loppumassa. Samana aamuna, kun Parkerin kuume oli laskenut ja pahoinvointi lakannut, Mollyn puoliso Wes menetti maku- ja hajuaistinsa ja muuttui uneliaaksi. Mollyn vartaloa särki ja häntä väsytti, mutta nainen pisti sen synnytyksen piikkiin.

Myöhemmin vanhemmillakin todettiin koronavirustartunta. Mollylle tehty rinnan röntgenkuvaus paljasti, että hänellä oli myös keuhkokuume. Se selitti hengenahdistustuntemukset.

Ainoastaan perheen 5-vuotias poika Hutch, jolla oli vähän lämpöä, sekä kymmenen päivän ikäinen Hobie antoivat negatiiviset koronavirusnäytteet, mutta lääkärit luokittelivat heidätkin sairastuneiksi. Koko perhe tulisi viettämään karanteenissa vähintään kaksi viikkoa – ja samalla sairaiden vanhempien piti pitää huolta lapsistaan, mukaan lukien pienestä vauvasta.

Kaaoksesta huolimatta kaikki parantuivat

Talosta tuli kaaos, Molly kertoo CNN:lle. Hobie itki, vaikka oli ainut terve perheenjäsen, ja kaksi vanhempaa lasta tappelivat. Läheiset toivoivat päivitystä huolestuttavasta tilanteesta, ja samalla arkiset asiat ruoanlaittoineen ja pyykkäyksineen oli hoidettava tavalliseen tapaan.

Vanhemmat yrittivät eristäytyä eri huoneisiin kuin lapsensa, mutta se ei osoittautunut realistiseksi tavoitteeksi. Päivän jälkeen he alkoivat käyttää kasvomaskeja.

Molly luonnehtii kokemusta surrealistiseksi. 

Onneksi koko perhe parantui. Facebookissa Molly kirjoittaa, ettei helpotus on aliarvostettu tunne. Hän on saanut sille uuden merkityksen, kun on katsonut parantunutta perhettään. 

Molly halusi jakaa tarinansa muistuttaakseen kaikkia siitä, että myös lapset voivat saada koronavirustartunnan ja levittää tautia nopeasti ympäriinsä.Hän kehottaa kaikkia olemaan varovaisia. 

– Oireet vaihtelevat lähes mistä tahansa lievästä mihin tahansa huomattavaan, Molly kirjoittaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat