Miken, 43, kuvapari osoittaa, mitä koronavirus teki hänen keholleen kuuden sairaalaviikon aikana: "Halusin näyttää, että se voi tapahtua kenelle vain"

Video paljastaa koronan vauriot keuhkoissa potilaalla, jolla ei ollut oireita 1:17
Tämä video paljastaa koronan vauriot keuhkoissa potilaalla, jolla ei ollut oireita.

Amerikkalainen Mike jakoi kuvia itsestään ennen ja jälkeen koronaviruksen. – Halusin näyttää, että se voi tapahtua kenelle vain, kymmeniä kiloja sairauden vuoksi laihtunut Mike sanoo.

Mike Schultzilla ei ollut aiempia terveysongelmia. Silti koronavirus iski häneen rajusti, kertoo Buzzfeed News.

Kun Mike, 43, heräsi sairaalassa, hän jutteli suosikkihoitajansa kanssa.

– Luulin, että on kulunut vain viikko, mies kuvaili haastattelussa.

Oikeasti hän oli ollut koronaviruksen vuoksi hoidossa kokonaiset kuusi viikkoa.

– Olin niin heikko. Se oli yksi turhauttavimmista asioista. En voinut pidellä puhelintani, se oli niin painava. En voinut kirjoittaa, koska käteni tärisivät niin paljon, Mike kuvaa.

Laihtui lähes 30 kiloa

Mike työskentelee itsekin hoitajana ja treenaa tavallisesti 6–7 kertaa viikossa. Koronavirukseen sairastuttuaan hän kuitenkin laihtui lähes 30 kiloa. Antaessaan haastattelua Mike oli vasta voinut alkaa jälleen syödä ruokaa, ja hänen keuhkokapasiteettinsa oli vasta alkanut parantua.

Mike päättikin jakaa kuvan itsestään covid-19-kamppailun loppuvaiheilla. Hän asetti rinnakkain kaksi kuvaa, joissa esiintyi ennen ja jälkeen sairauden.

– Halusin näyttää kaikille, miten kauheaa on olla rauhoitettuna kuusi viikkoa hengityskoneessa tai intuboituna, mies kuvasi.

Mike ennen ja jälkeen sairauden. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Olivat käyneet festareilla

Mike joutui sairaalaan maaliskuussa. Vain kaksi päivää ennen osastolle joutumistaan hän oli saapunut Bostoniin poikaystävänsä Joshin luo. He olivat aiemmalla viikolla käyneet Miamissa festivaaleilla, joiden 38 vierasta sairastui lopulta koronavirukseen. Maaliskuussa tilanteen koko vakavuus ei kuitenkaan ollut selvillä.

– Tiesimme, että virus on olemassa. Rajoituksia ei oikeastaan ollut. Ei mikään ollut kiinni. Ajattelimme, että täytyy pestä käsiä enemmän ja varoa koskemasta kasvoihin, Mike kuvaa.

Koronavirusrajoitukset astuivat voimaan toden teolla vasta myöhemmin, mutta Mike oli jo ehtinyt sairastua.

Joutui olemaan viikkoja hengityskoneessa

Saavuttuaan Bostoniin Mike oli kuumeeton, mutta hieman huonovointinen. Sitten myös Josh alkoi oireilla. Vain Mike jouduttiin kiidättämään sairaalaan; aluksi hän sai happea maskin avulla, mutta lopulta hänen henkitorveensa asetettiin hengitysputki, joka oli paikallaan yli neljä viikkoa. Yhteensä Mike kertoo olleensa sairaalassa 57 päivää.

Mike kertoo, että halusi itsestään jakamallaan kuvaparilla herätellä muita, jotka kenties pitävät koronavirusta pikkujuttuna.

– En ajatellut, että se olisi niin vakavaa, kunnes alkoi tapahtua. Ajattelin, että olisin tarpeeksi nuori, ettei se vaikuttaisi minuun, ja tiedän, että moni ajattelee niin. Halusin näyttää, että se voi tapahtua kenelle vain, Mike sanoo.

Miehen mukaan jo sairaalakuvaa varten seisominen oli ponnistus.

Saanut myös vihapostia tapahtuneen vuoksi

Mike haki Joshin kanssa ruokaa McDonald’sista pitkän sairaalajaksonsa päätteeksi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mike on saanut myös vihaviestejä sen vuoksi, että oli osallistunut festivaalijuhlintaan maaliskuussa; osa kommentoijista on jopa sanonut, että hän "ansaitsee taudin".

– Negatiiviset kommentit vaivaavat minua, mutta eivät paljon, koska olen saanut niin paljon positiivista palautetta, Mike kuvaa.

Nyt mies keskittyy toipumiseen ja on jo ehtinyt hemmotella itseään sairaalajaksonsa jälkeen. Mike kävi kotiin päästyään noutamassa McDonald'sista juustopurilaisia, pienet ranskalaiset ja mansikkapirtelön.

– Ne maistuivat erilaisilta. Luulen, että olen menettänyt osan makuaististani. Mutta se oli hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat