Vasemmistoliitto nimittää Li Anderssonin presidenttiehdokkaaksi

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto nimittää tänään puolueen puheenjohtajan Li Anderssonin presidenttiehdokkaaksi. Anderssonin on määrä puhua puoluevaltuustolle aamupäivällä.

Andersson ilmoitti syyskuun puolivälissä olevansa valmis lähtemään presidenttiehdokkaaksi. Hän toivoi tuolloin, että presidentinvaalien yhteydessä käytäisiin keskustelua siitä, minkälainen Nato-jäsenmaa Suomi haluaa olla. Hänestä linjakeskusteluja eri puolueiden ja ehdokkaiden välillä tarvitaan nyt, sillä jäsenyysprosessin aikana sitä ei käyty.

Hän ennakoi, että kovin kilpailu presidentinvaalien äänistä ei niinkään koske vasemmistoliiton kannattajia, vaan käydään puoluekentän oikealla puolella.

Mielipidemittauksissa Andersson ei ole noussut ehdokkaiden kärkijoukkoon, mutta Yleisradion ja Helsingin Sanomien perjantaina julkaisemissa kyselyissä hän keräsi 6–7 prosentin kannatuksen eli hiukan alle vasemmistoliiton kannatuksen kevään eduskuntavaaleissa. Anderssonin suosio oli silti suurempi kuin EU-komissaari Jutta Urpilaisella, jonka odotetaan tulevan valituksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat