Vasemmistoliitto lähtee mukaan hallitukseen ja pitää ministerisalkkunsa ennallaan – Li Andersson: "Kuluneet viikot eivät ole olleet kunniaksi hallitukselle eivätkä politiikalle"

Vasemmistoliitto lähtee mukaan uuteen hallitukseen ja pitää ministerisalkkunsa ennallaan. Asiasta päätti iltapäivällä kokoontunut vasemmistoliiton puoluevaltuusto.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson jatkaa opetusministerinä ja Aino-Kaisa Pekonen jatkaa sosiaali- ja terveysministerinä. Aiemman suunnitelman mukaisesti vaalikauden puolivälissä sosiaali- ja terveysministerin salkun ottaa Hanna Sarkkinen.

Andersson luonnehtii, että tulevan pääministerin Sanna Marinin (sd.) johdolla punavihreä hallitus saa uuden alun.

Puheessaan puoluevaltuustolle Andersson palasi viime vaalikevääseen. Hän muistutti, että hallituksella on vahva mandaatti eduskuntavaaleista.

– Suomalaiset äänestivät sen puolesta, että nyt on leikkaamisen ja purkamisen sijasta aika rakentaa, Andersson muistutti.

Kaatuneen hallituksen onnistumisina Andersson nosti esiin muun muassa aktiivimallin purkamisen sekä subjektiivisen päivähoidon palauttamisen.

Samalla hän myönsi, ettei mennyt hallitustaival ollut pelkkiä onnistumisia.

– Kuluneet viikot eivät ole olleet kunniaksi hallitukselle eivätkä politiikalle ylipäätään, Andersson sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen sanoi, että viime päivinä politiikassa on puhuttu liian paljon henkilöistä ja liian vähän asioista. Hän sanoo, että uuden hallituksen tärkein tehtävä on palauttaa ihmisten luottamus politiikkaan.

Andersson korosti, että tulevaan hallitukseen kohdistuu suuria odotuksia esimerkiksi ilmastopolitiikan osalta.

Uuden hallituksen pitää hänen mukaansa puuttua myös muun muassa suuriin ryhmäkokoihin, vanhuspalvelujen tilaan sekä teiden kuntoon.

Päivitetty 16.50: Anderssonin kommentit.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja