Vasemmistoliitto ja kokoomus ottivat yhteen hallitusyhteistyöstä – Li Andersson varoitti Kalle Jokista pullistelusta: "Hän voi varoitella"

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ilmoitti torstaina Twitterissä, että kokoomus ja vasemmistoliitto tuskin mahtuvat samaan hallitukseen. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vastasi Jokiselle perjantaina.

Kalle Jokinen twiittasi eilen, ettei näe edellytyksiä kokoomuksen ja vasemmiston yhteistyölle.

Li Andersson vastasi Jokiselle perjantaina Ylen haastattelussa kutsumalla twiittiä pullisteluksi. Hänen mukaansa kommentti oli ennenaikainen hallitustunnustelujen tässä vaiheessa. 

Andersson myös ihmettelee haastattelussa, miten kokoomuksen kanssa voi neuvotella, jos puolueen talouslinja on ehdoton. 

Jokinen tarkensi näkemyksiään

Perjantaina Kalle Jokinen tarkensi näkemyksiään MTV Uutisten haastattelussa. Hänen mukaansa kokoomus haluaa vain sellaiseen hallitukseen, joka tekee vastuullista talouspolitiikkaa.

– Kommenttini perustui siihen, että vasemmistoliiton ja kokoomuksen näkemykset Suomen tulevaisuuden rakentamisesta näyttävät olevan aika lailla erilaiset. Ja varsinkin ne keinot.

Anderssonin varoitukseen liiasta pullistelusta Jokinen reagoi useiden tiedotusvälineiden haastattelussa perjantaina tyynesti.

– Hän voi varoitella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja