Mainos

Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi puolustaa puheenvuoroaan äärioikeiston mielenosoittajille: "Tämä keskustelu on aivan järjetöntä"

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi puolustaa päätöstään käydä itsenäisyyspäivän iltana puhumassa äärioikeistolaisen Suomen Kansa Ensin -liikkeen mielenosoituksessa.

Mustajärvi sanoi halunneensa viestiä mielenosoittajille, ettei isänmaallisuus kuulu vain oikeistolle.

–  Olin menossa työpaikalle, Linnan juhlista kävelin ja kuuntelin aikani mitä siellä puhuttiin. Sitten kysyin, että voisinko minäkin sanoa muutaman sanan. Minun viestini oli vähän eri kuin heidän.

Mustajärvi sanoo STT:lle pitävänsä järjettömänä näkemystä, että hänen puheenvuoronsa olisi ollut tukea äärioikeistolle.

–  Olen katsellut, että oikeistolaiset ja äärioikeistolaiset ovat omineet isänmaallisuuden itselleen. Halusin avata sitä, että isänmaallisuus on paitsi valkoinen ja sininen myös punainen.

"Minä muka äärioikeiston tukija"

Puheen sisältöä kukaan ei ole arvostellut, hän sanoi.

–  Olen yli 40 vuotta ollut poliittisessa toiminnassa mukana, ollut julkipunikki. Nyt käännetään niin päin, että minä olen muka äärioikeiston tukija. Tämä keskustelu on aivan järjetöntä, Mustajärvi kauhisteli.

Mustajärvi ei halunnut sanoa, tekisikö hän saman uudelleen.

–  Ymmärrän, että jotkut ei tykännyt siitä että menin. Mutta kukaan ei ole kritisoinut sitä, mitä sanoin. Sitä on kritisoitu, että pitikö sanoa, Mustajärvi sanoi.

Mustajärvi sanoi keskustelleensa asiasta monien ihmisten kanssa, mutta piti kiinni siitä, että hänellä oli oikeus mennä puhumaan.

–  Ei se niin mene, että vasemmistoliitossa sanottaisiin ihmisille, että tätä mieltä saat olla, tai että et saa mennä tänne tai tuonne, se olisi ihan luonnotonta.

Pahoittelut puheenjohtajalle

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi Twitterissä keskustelleensa Mustajärven kanssa ja että tämä oli hänelle pahoitellut toimintaansa.

–  Meillä on ehdoton nollatoleranssi rasismille sen kaikissa muodoissa eikä osallistuminen tällaisiin tapahtumiin ole hyväksyttävää, vaikka kuinka menisi puhumaan isänmaallisuudesta ilman rasismia, Andersson linjasi.

Mustajärvi ei kommentoinut puolueen puheenjohtajan lausuntoa.

–  Hän antaa omat kommenttinsa. Streamauksesta näkyy mitä olen sanonut. Siitä, mitä olen sanonut, en ota kyllä yhtään perää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja