Varusmies Milla Arosen taposta epäiltyä on kuulusteltu – tutkinnanjohtaja paljastaa, miksi tapauksesta tiedotetaan niin niukasti

4:54

Varusmies Milla Arosen henkirikokseen liittyen on kuulusteltu yhtä tai useampaa epäiltyä. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi kuulusteluja sisältöä tai avaa edelleenkään sitä, kuinka moneen ihmiseen rikosepäily kohdistuu.

KRP:n rikostarkastaja Markus Laine kertoo, että tapaukseen liittyen on kuulusteltu epäiltyä tai epäiltyjä.

Hän ei kuitenkaan kommentoi kuulustelujen sisältöä millään tavalla – kuten ei montaa muutakaan tapaukseen liittyvää yksityiskohtaa.

Laine ei ota kantaa esimerkiksi julkisuudessa esillä olleisiin väitteisiin siitä, että Arosen taposta epäiltäisiin tämän entistä poikaystävää.

Aiemmin Laine kieltäytyi kertomasta, onko Arosen ruumis löydetty tai onko poliisi ottanut tapaukseen liittyen kiinni ketään.

Laine perustelee niukkaa tiedotuslinjaa tutkinnan turvaamisella.

– Nyt kun kartoitamme tapahtumia, emme halua joutua sellaiseen tilanteeseen, että tulisimme paljastaneeksi julkisuuteen tietoja, joita ei haluta paljastaa, hän sanoo.

– Uskon, että voimme kertoa asiasta lisää lähipäivinä, kun asioita on saatu eteenpäin.

Epäilty on ex-poikaystävä?

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vangittiin viime perjantaina vuonna 1995 syntynyt mies taposta epäiltynä. Iltalehden mukaan kyseessä on Arosen entinen poikaystävä.

Miehen vangitsemista vaati rikostarkastaja Laine ja käräjäoikeuteen toimitettujen tietojen perusteella rikoksen epäillään tapahtuneen 8.–9. kesäkuuta.

Arosen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi samana viikonloppuna. Laine ei kuitenkaan ole vahvistanut miehen liittyvän tapaukseen.

Hän ei tosin kiistäkään asiaa.

– Emme kiistä tai myönnä mitään.

– Mitään epäiltyihin tai kytköksiin liittyen ei avata tutkinnan turvaamiseksi.

Varusmiespalvelusta suorittaneen Arosen oli määrä palata palveluspaikkaansa 9. kesäkuuta, mutta näin ei tapahtunut. Viimeiset havainnot naisesta tehtiin 8. päivä kesäkuuta Somerolla. Hänen puhelimensa sulkeutui seuraavana päivänä.

KRP tiedotti eilen, että naisen uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja