Vartijana työskennellyt kolmikymppinen mies käytti 9-vuotiasta lasta hyväkseen – oli lapseen erityisessä luottamusasemassa

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoi Pelastakaa lapset -järjestö viime vuonna.

Alakouluikäistä lasta hyväksikäyttänyt mies tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen maaliskuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mies oli vuosina 2012–2015 käyttänyt hyväkseen 9–12-vuotiasta lasta.

Oikeus julkaisi tapauksesta julkisen selosteen, jossa käy ilmi, että lasta oli käsketty laittamaan kondomin miehen peniksen päälle ja tyydyttämään tätä käsillään siemensyöksyyn asti. Lapsi oli toiminut miehen käskemällä tavalla.

Mies oli myös kosketellut nukkuvaa lasta intiimialueilta tämän alushousujen alta. Lapsi oli havahtunut hereille ja kääntänyt kylkeä, jolloin mies lopetti koskettelun.

Käski lasta pitämään salaisuuden

Mies oli kertonut lapselle tekojen olevan salaisuus, josta ei saa kertoa muille. Lapsi koki mieheen erityistä luottamusta ja oli erityisen riippuvaisessa asemassa tästä. Näiden syiden, tekojen laadun ja uhrin iän vuoksi teko katsottiin törkeäksi.

Vuonna 1988 syntynyt mies kiisti teot. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus kuitenkin katsoi lapsen, todistajien kertomuksella ja kirjallisilla todisteilla riittävällä tavalla toteen näytetyksi, että mies oli toiminut syytteessä kuvatulla tavalla. Mies syyllistyi teolla törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Mies oli menettänyt työnsä vartijana menetettyään tekonsa takia työhön tarvitun luvan. Oikeuden mukaan se tai työn menettämisestä johtuva masennus ei ollut peruste lyhentää tuomiota. Mies tuomittiin 1 vuoden 9 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies määrättiin myös maksamaan uhrille korvauksia henkisestä kärsimyksestä 3500 euroa ja teon aihettamasta tilapäisestä psyykkisestä haitasta 3000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat