Mainos

Varovaisuutta paistopussin käytössä

Euran kuluttajatuotteet Oy muistuttaa, että paistopussissa oleva kinkku on asetettava uunin keskelle, ettei paistopussi osu uunin seinämiin, kattoon tai lämpövastuksiin.

Kinkunpaistajien kannattaa olla näin joulun alla tarkkana, sillä kinkkupussi saattaa sulaa osuessaan uunin seinämiin. Euran Kuluttajatuotteet Oy:n tietoon on tullut, että Look-jättikinkkupussi on kinkkua paistettaessa sulanut ja tarttunut kinkkuun kiinni. Tämä voi yhtiön mukaan johtua siitä, että paistopussi on osunut uunin seinämiin, kattoon tai lämpövastuksiin.

Look-paistopussia käyttävien kannattaakin muistaa, että pussissa oleva kinkku on asetettava uunin keskelle. Pussin kulmaan on myös leikattava reikä, jotta sisään kertyvä höyry pääsisi ulos eikä halkaisisi pussia.

Kinkkua suositellaan paistettavan 100-125 asteessa noin 1 tunti kiloa kohti. Korkeimmillaan lämpötila saa nousta 180 asteeseen. Kinkku on kypsä, kun lihalämpömittari näyttää sisälämpötilaksi 75-80 astetta. Kinkun nopea ruskistus korkeassa lämpötilassa (250 C asteessa) on tehtävä ilman pussia.

Euran Kuluttajatuotteet patistaa kinkunpaistajia varmistamaan, ettei pussi osu kiinni uunin seinämiin eikä kattoon. Lihalämpömittarin lisäksi olisi hyvä käyttää myös erillistä uuninlämpömittaria, joka varmistaa uunin todellisen sisälämmön. Toisinaan uunien sisälämpötila voi nimittäin olla orkeampi kuin mitä uunin oma asteikko kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.