Varoittava tarina: Lapsi pelastettiin vedestä – äidinvaisto paljasti, ettei kaikki ollutkaan kunnossa

Vaikka lapsi vaikuttaisi olevan kunnossa veden varaan jouduttuaan, kannattaa vointia vielä seurata. Eräs äiti kertoo, miksi.

Kuva Darcy McQueeneyn 3,5-vuotiaasta pojasta leviää Facebookissa. Kuvassa pieni poika makaa tajuttomana yli kuusi tuntia sen jälkeen, kun hyppäsi uima-altaaseen ilman pelastusliivejä. Poika ehti olla vedessä alle puoli minuuttia.

Kun poika vedettiin vedestä, tämä oli tajuissaan, mutta yski paljon vettä. Ilman Darcyn toimivaa äidinvaistoa poikaa ei olisi enää.

Toissijainen eli sekundaarinen hukkuminen voi tapahtua, kun vettä pääsee keuhkoihin. Oireet, kuten väsymys ja yskiminen, eivät välttämättä ilmaannu ennen kuin tuntien päästä tapahtuneesta. Vaikka Darcyn poika söi päivällisensä, äiti huomasi, että poika yski edelleen, ja tällä oli vaikeuksia pitää silmiään auki. Niinpä äiti päätti viedä poikansa lääkärin pakeille.

Hyvä niin, sillä sairaalassa pojalle nousi kuume, ja tämä menetti tajuntansa.

– Kaikki, joita tapasimme lasten teho-osastolla, huomauttivat, kuinka uskomattoman onnekas hän oli jäädessään eloon. Ei vain siksi, ettei hän hukkunut alunperinkään, vaan koska hänellä oli valtava riski kokea sekundäärinen hukkuminen, Darcy kirjoitti laajalti jaetussa Facebook-päivityksessään.

Sairaalan hoitajat kehottivat Darcya jakamaan tarinansa, ja äiti teki työtä käskettyä. Äidin kirjoitusta on jaettu jo liki 90 000 kertaa.

"Haluan ihmisten tietävän, että vesiturvallisuus on useimmille vanhimmille tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Tiedämme, ettei lapsia saa jättää valvomatta. Tiedämme, että uima-altaat pitäisi aidata. Käytämme lapsille tarkoitettuja kelluntalaitteita. Useimmat vanhemmat eivät kuitenkaan tiedä, että varotoimista huolimatta ja onnettomuuksien tapahduttua lapset ovat vielä vaarassa, vaikka heidät vedettäisiin vedestä täysin tajuissaan. Kun poikani menetti tajuntansa, ja monitorit tulivat hulluiksi hänen romahtaessaan, en koskaan unohda paniikkia, jota tunsin, katsoessani hänen suloisia kasvojaan ja tajutessani, että saatan menettää hänet. Jos emme olisi olleet sairaalassa, olisin voinutkin menettää. Haluan, että ihmiset ovat tietoisia siitä, että vaikka joku vaikuttaisikin olevan kunnossa vedessä tapahtuneen onnettomuuden jälkeen, hän ei sitä välttämättä ole."

Darcyn poikaa vahti kaksi aikuista, jotka vetivät pojan pois vedestä liki samantien. Siitä huolimatta poika kärsi komplikaatioista. Kannattaa myös muistaa, että vaikka kotoa ei löytyisikään uima-allasta, voi vettä mennä henkeen missä tahansa, kuten esimerkiksi kylpyammeessa. Jos lapsella on minkäänlaisia hengitysoireita vuorokauden sisään tapahtuneen jälkeen, älä jää odottelemaan, vaan vie lapsi sairaalaan.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat