Mainos

Varo tätä tarjousta! Facebookissa yritetään jälleen huijata – luvassa järjettömiä laskuja

Viimeisin tilausansaan ihmisiä houkutteleva huijaus levisi Facebookissa teleoperaattoreiden nimissä, kertoo Viestintävirasto.

Moni on törmännyt netissä viesteihin, joissa kerrotaan juuri sinun voittaneen älypuhelimen, auton tai lahjakortin, jonka saa lunastettua toimituskulujen hinnalla. Usein hintaa toimituskuluillekin on vain yksi euro.

Viestintävirasto varoittaa tiedotteessaan, että tällaiset ”liian hyvät” tarjoukset ovat huijauksia, joilla ihmisiä houkutellaan tilausansoihin.

Tilausansaan joutuu maksettuaan palkinnon ”toimituskulut”. Kyseessä olevan tuotteen tilaaminen johtaa kuitenkin vaivihkaa pidempään ja kalliimpaan tilaukseen. Käytännössä tuotetta tilaaja ei koskaan saa. Lisäksi tilausansan lasku on huomattavasti isompi kuin alkuperäisessä huijausviestissä mainittu euro tai pelkät postikulut.

Viimeisin tilausansakampanja on levinnyt Facebookissa. Kampanja on naamioitu näyttämään teleoperaattoreiden toteuttamalta.

Tilausansaan joutuneiden uhrien mahdollisuudet rahojensa takaisin saamiseksi ovat usein heikot. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa ohjeita tilausansaan joutuneille sivuillaan.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.