Varo näitä virheitä: 10 varmaa tapaa käydä naapurien hermoille

Mikä naapurissasi ärsyttää? Lue kymmenen asiaa, jotka yleensä saavat samassa rakennuksessa asuvat hiiltymään. Sorrutko sinä näihin virheisiin?

Jokainen meistä on taatusti tullut tutuksi niin naapureiden hyvien kuin huonojenkin puolien kanssa. Erityisesti pitkät pyhät saattavat aiheuttaa ylimääräisiä häiriöitä naapurustossa.

Erilaisia asumispalveluja tarjoava Forenom kokosikin erilaisia, asiakaspalveluun tulleita valituksia asioista, jotka ovat ylittäneet naapureiden ärsytyskynnyksen.

Nämä kymmenen seikkaa ärsyttävät naapuriasi eniten:

1. Yöllä asunnossa kävely ja kylpyhuoneen käyttö. Suihkussa öisin viihtyvät eivät aina tule ajatelleeksi, että öiseen aikaan kylpyhuoneesta tuleva melu kuuluu paremmin, kun taloyhtiössä on muuten hiljaista.

2. Ilman liesituuletinta kokkaus. Hajuhaittoja on monenlaisia, mutta naapureita ärsyttää pistävä sipulin tuoksu rappukäytävässä. Liesituulettimen käyttö on enemmän kuin suotavaa.

3. Huomautuksien kirjoitus ilmoitustaululle. Erityisesti negatiivinen kirjoittelu ja naapureista julkisesti avautuminen ärsyttää.

4. Tavaroiden käytävällä säilyttäminen. Ketäpä ei ärsyttäisi ylimääräisten tavaroiden säilyttäminen käytävillä tai tien tukkona pyörävarastossa? Se voi olla myös turvallisuusriski, jos tavarat tukkivat hätäuloskäynnit tai saavat pyromaanit liikkeelle.

5. Korkokengät. Korkokenkien kopina ulottuu kauas. Varsinkin iltaisin tai aikaisin aamulla korkokengissä tepastelu nostaa tehokkaasti naapurien ärsytyskäyriä.

6. Tervehtiminen ja silmiin katsominen. Kyllä sekin saattaa ärsyttää. Suurin osa kuitenkin onneksi ilahtuu tervehtimisestä ja silmiin katsominen kuuluu hyviin tapoihin.

7. Haukkuva koira. Turhaan ja jatkuvasti haukkuva koira ärsyttää suurinta osaa naapureista. Kouluta koirasi hyvin tai älä hanki ollenkaan.

8. Kuorsaaminen, jos on ohuet seinät. Kyllä, kuorsaaminenkin ärsyttää ja ennen kaikkea kuuluu naapuriin. Joillekin on apua tennispallosta selän alla, toiset hyötyvät kyljellään nukkumisesta.

9. Pianon, viulun, trumpetin tai muun instrumentin soitto huonosti ja lujaa ärsyttää. Myös maailman toiseksi huonoin oopperalaulaja ärsyttää luonnollisesti kaikkia.

10. Sosiaalinen elämä erakon naapurissa. Useat meistä ovat törmänneet kotibileisiin joko osallistujana tai seinän takaa kuuntelijana. Jatkuva juhliminen ärsyttää jokaista naapuria jossain vaiheessa. Erityisesti vappuna melua voi aiheuttaa naapureissa poksahtelevat juhlajuomat.

LUE MYÖS:

Kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa vuokramarkkinoilla. Katso Huomenta Suomi -ohjelmassa käyty keskustelu aiheesta:

(MTV LIFESTYLE – KAIKU HELSINKI)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja