Värikkäät mascarat tulevat taas – mikä sävy sopii juuri sinulle?

Oletko koskaan kokeillut värillistä mascaraa? Myös ripsivärejä löytyy monissa eri sävyissä, kuten sinisen, violetin, vihreän, pinkin, kullan, keltaisen, kuparin, pronssin ja harmaan. Värikkäät mascarat ovatkin palanneet riemunkiljahduksien kanssa takaisin katukuvaan. Ota selvää, mitkä erikoiset sävyt sointuvat juuri sinulle tehden silmistäsi salaperäisen mystiset tai räväkät katseenvangitsijat.

Oletko koskaan käyttänyt värillistä mascaraa? Värikkäät ripsivärit ovat olleet jo tovin jokseenkin harvinainen näky: ne olivat eritoten muotia 1990-luvulla, joten moni saattaa arastella näitä väripilkkuja peläten näyttävänsä tyylittömältä ja ysärimuotiin jämähtäneeltä. Todellisuudessa oikein valittu ja huolellisesti levitetty värillinen mascara voi korostaa silmiäsi entisestään saaden ne näyttämään isommilta, neuvoo Beautyhows.com. Värikkäät ripsivärit sopivatkin loistavasti juhlakauteen, kun silmämeikkiin halutaan hakea uutta potkua.


Vinkit värillisen mascaran valintaan:

Värillisiä mascaroita löytyy monissa eri sävyissä. Jos olet kyllästynyt ainaiseen mustaan tai ruskeaa sävyyn, kokeile rohkeasti miten värillinen mascara vaikuttaa silmämeikkiisi ja voi muuttaa lookisi kertaheitolla.

1. Kiinnitä huomiota silmien väriin

Valitse ripsiväri mukaillen omaan silmien väriäsi, jotta lopputulos ei olisi liian tunkkainen.

Siniset silmät:

Kuka sanoi, ettei sinisilmäinen voi valita sinistä ripsiväriä? Kirkkaan, merensininen mascara saa silmäsi näyttämään myös kirkkaammilta. Pinkki mascara korostaa silmien sinisyyttä entisestään.

Valitse pronssin tai kuparin sävyistä luomiväriä.

Ruskeat silmät:

Tummanruskeille silmille sopii loistavasti ruskea tai vihreä mascara. Jos silmäsi ovat haaleanruskeat tai pähkinän sävyiset, kokeile violettia tai vihreää: vihreä mascara korostaa kauniisti silmiesi sävyä. Jos hipiäisi on tummempaa sorttia, tuttu tummanmusta mascara sopii loistavasti.

Hopeinen luomiväri tuo kontrastia vihreän mascaran kanssa, jolloin silmäsi suorastaan pomppaavat esiin.

Vihreät silmät:

Sinulle sopivat parhaiten violetin ja luumunsävyinen mascara, joka kehuu silmiesi omaa sävyä: jos teet smoky eyes -meikin, kokeilee harmaata luomiväriä.

Vinkki: Sininen sävy sopii useimmille silmien sävyille!

2. Älä valitse saman sävyistä luomi- ja ripsiväriä

Saman sävyinen ripsiväri ja luomiväri saattavat kuulostaa hyvältä idealta, mutta valitse mieluummin vastavärit, jotka korostavat toisiaan. Esimerkiksi punaisen parina kulkee vihreä, sinisen on taas oranssi.

Valitse vaaleita ja kirkkaita värejä ripsivärissäsi, jos haluat saada silmäsi erottumaan: tummempia sävyjä jos haluat kissamaisemmat, salaperäisemmät silmät.

3. Muu mascara ensin!

Ennen kuin levität värillisen mascaran, laita ensin läpinäkyvää mascaraa, jolla voit erotella ja pidentää ripsiäsi. Jos haluat luoda trendikkään liukuvärjäyksen ripsiisi, laita ensin mustaa tai ruskeaa mascaraa ja lisää värillistä ripsiväriä ripsien päihin.

4. Ota huomioon tilaisuus, minne olet menossa

Hyvä nyrkkisääntö on, että mennessäsi rennompaan tapahtumaan, laita vain yksi kerros väriä. Jos tiedossa on juhlat ja kuppilat, laita rohkeasti monta kerrosta väriä.

Jos et halua liikaa väriä ripsiisi, laita ensin mustaa mascaraa ja päälle yksi kerros värillistä mascaraa tuomaan hitusen sävyä silmämeikkiisi.

Jos olet menossa juhlimaan yötä vasten, valitse intensiivisen värinen mascara, jotta silmämeikkisi varmasti erottuu pimeinä tunteina. Kokeile vaikka värillisiä tekoripsiä!

5. Panosta vain yhteen väripilkkuun

Koska värikkäästä mascarasta tulee eittämättä meikin kohokohta, kannattaa muu silmämeikki jättää astetta pienemmälle huomiolle: panosta poskipunaan ja vältä liian voimakkaita luomivärejä. Valitse mieluummin jompikumpi, kumpaan panostat: värikkääseen luomiväriin vai värikkääseen ripsiväriin.

Jos haluat laittaa luomiväriä, varmista että se sopii kokonaislookiisi.

6. Muista taivuttaa ripset ensin

Ennen kuin laitat mascaraa nimeksikään, taivuta ripsesi ripsentaivuttimella saadaksesi näyttävät ja kauniisti kaareutuvat ripset: näin myös värillinen ripsiväri pääsee oikeuksiinsa.

7. Musta eyeliner on must

Kun käytät värillistä mascaraa, musta eyeliner on loistava lisä silmämeikkiisi. Voit joko lisätä kajaalia sisäluomeen, jos haluat pienemmät, mystiset silmät. Tee puolestaan näyttävät kissarajaukset yläluomeen nestemäisellä eyelinerillä, jos haluat rohkean silmämeikin.

8. Haluatko huomiota?

Jos haluat, että silmäsi saavat paljon huomiota, valitse turkoosin sävyinen ripsiväri. Jos haluat hienovaraisemman lookin, kokeile mieluummin sinistä mascaraa, joka lähentelee eniten tuttua ja turvallista mustaa.

Tummansininen mascara toimii katseen kirkastajana: se saa silmät näyttämään kirkkaammilta ja valkoisemmilta. Sähkönsininen väri sopii naiselle, joka haluaa mennä ulos viettämään railakasta iltaa ystäviensä kanssa. Toisin sanoen käytä kirkkaampaa ja värikkäämpää ripsiväriä iltamenoissa ja hennompaa sävyä päiväsaikaan.

Lisää mascara-vinkkejä:


Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja