Värikäs vuokramökki

Kesä T.i.l.a:n ensimmäinen persoonallinen kesämökki on vuokramökki Suvisaaristossa. Mökin hauska yksityiskohta ovat sen eriväriset huoneet.

Mökki on ollut samalla vuokranhaltijalla nyt yli viisi vuotta, mutta aluksi hän ei tiennyt, kuinka pitkäksi aikaa saisi jäädä. Kun remontti tehtiin, se oli todella pintapuolinen. Mutta niin kuin usein käy, se jäi pysyväksi. Hauskaa mökissä ovat sen kolme eriväristä huonetta: punainen, sininen ja keltainen. Aurinkoinen keltainen ottaa meidät vastaan, kun menemme ovesta sisään keittiöön.

Tekstiilit tekevät keittiön keltaiseksi: Marimekon verhot, matto ja oviverhot. Asukas harrastaa keramiikkatöitä ja ihania keltaisia kulhoja on vähän siellä täällä koko mökissä. Seiniltä on poistettu kaikki keittiön kaapit. Tilalle ovat tulleet vajasta löydetyt mukavat avohyllyt astioita varten, ja nekin on maalattu keltaisella värillä.

Entisiltä asukkailta huoneeseen on jäänyt ainoastaan keittiön pöytä, valkoinen pinnasohva ja keltaiset pikkutuolit, jotka sopivat tänne oikein hyvin, koska niissä on sopivat mittasuhteet tähän kohtuullisen pieneen huoneeseen.

Sininen vierashuone on kuin junanvaunu ja sinne mahtuu nukkumaan neljä sopuisaa ystävää. Tummansiniset seinät tekevät huoneesta unenomaisen ja utuisen. Takaseinässä on ihana kukkatapetti, jonka tummansininen pohja on samaa sävyä kuin maalatut seinät. Huoneen seinällä on aarre, asukkaan isoisän 1800-luvun lopulla maalaama meritaulu.

Punainen kammari on olohuoneen ja makuuhuoneen yhdistelmä, josta löytyy televisio ja takka. Huoneen seinien väri on uskomaton muuttuessaan auringon ja valon kierron mukaan pinkistä meloninpunaiseen. Seinät on vain yksinkertaisesti maalattu tapetin päälle. Verhot päästävät kesäisen auringonvalon ihanasti sisään, mikä saa unikonkukat kellumaan ilmassa. Vaikka huone on valoisa, vielä lisää valoa tulee peileistä, jotka ovat laitettu kahdelle eri seinälle. Ne toistavat päivänvalon mahtavalla tavalla.

(Kesä T.i.l.a. 9.6.2008)

Lue myös:

    Uusimmat