Värikäs jättipihvi ja hölkskytyskurkut 28.5.2001

Toim. Kati Nappa

Värikäs jättipihvi


300 g vähärasvaista jauhelihaa
1-2 dl pakaste- tai purkkimaissia
1/2 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
1-2 porkkanaa
2-3 kevätsipulia
2 munaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 -1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
(pala chilipalkoa tai 1/2 -1 rkl chilikastiketta)

Raasta porkkana ja kesäkurpitsa (kiinteän napakka). Jos kesäkurpitsasta erittyy runsaasti nestettä, painele se talouspaperiin). Silppua kevätsipulit ja paprika. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Lirauta pinnoitetulle isolle paistinpannulle vähän öljyä. Painele murekemassa tasaiseksi levyksi pannulle ja paista miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä isoa kantta apuna käyttäen. Kansi pannun päällä nopeuttaa kypsymistä. Tarjoa jättipihvi hölskytyskurkkujen ja leivän kera.

Hölkskytyskurkut

1 kurkku
1/2 tl suolaa
2-3 tl sokeria
2-3 tl etikkaa
runsaasti hienonnettua tilliä

Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon mausteet. Peitä kulho lautasella tai kannella ja hakkaa, hölskkyttele kurkkuja voimakkaasti pari minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat