Vappu Pimiä perheineen pakeni hetkeksi koronavirusta mökilleen – näin arki pyörii: "Kaikki me olemme aika erikoisessa tilanteessa"

5:04
Pikkuinen hai yllätti pahaa-aavistamattoman Vappu Pimiän

Vappu Pimiän perhe joutui palaamaan takaisin Uudenmaan rajojen sisäpuolelle. 

Muun muassa Vappu ja Marja Live - sekä Maajussille morsian -ohjelmien juontajana kunnostautunut Vappu Pimiä tunnetaan intohimoisena mökki-ihmisenä, joka pakeni perheineen mökilleen myös vallitsevaa koronaepidemiaa. Pimiä kertoi aiemmin tällä viikolla mökiltään käsin, että perheen arki sujuu siellä tällä hetkellä tilanteesta huolimatta melko mutkattomasti. Lapset kävivät mökillä kotikoulua ja Pimiä teki töitään etänä aviomiehensä tavoin. 

– Meillä on ollut siunaus se, että olemme olleet täällä, koska täällä on aika paljon helpompi toimia, kun lapset pääsevät pihalle. Helsingissä kun taas asumme keskustassa kerrostalossa, niin siellä olisi vaikeampaa, Pimiä kertoi MTV Uutisille.

Pimiä kertoi Instagram-tilillään torstaina 26. maaliskuuta, että perhe joutui kuitenkin lähtemään takaisin Helsinkiin. Edellisenä iltana tiedotettiin hallituksen toimesta, että Uudenmaan rajat tullaan sulkemaan 19. huhtikuuta asti koronavirusepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Näin ollen uusmaalaisia, ketkä ovat lähteneet mökeilleen maakunnan ulkopuolelle, kehotettiin palaamaan jo koteihinsa Uusimaan rajojen sisäpuolelle. 

– Tässä mennään sen mukaan mitä ohjeita annetaan. Ei siinä muu auta ja niin pitää toimia nyt, Pimiä pohti aiemmin viikolla, kun Uudenmaan rajojen sulkemisen mahdollisuudesta keskusteltiin.

– Kaikki me olemme aika erikoisessa tilanteessa. 

Pimiän perheessä on jouduttu tilanteen varjolla opettelemaan paljon uusia tapoja toimia. Pimiä kertoo keskustelleensa tilanteesta avoimesti lastensa kanssa, hysteriaa kuitenkaan lietsomatta. 

– Kyllä he tietävät, mikä on korona ja he ovat koko ajan pesemässä käsiään ja ottavat käsidesiä. 

– Mutta eivät he siihen suhtaudu mitenkään pelokkaasti, koska emme me vanhemmatkaan lietso sellaista pelon ilmapiiriä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja