Vantaan teinipuukotusta tutkitaan nyt tapon yrityksenä – poliisi avaa teon motiivia

Vantaan Päiväkummussa lokakuussa tapahtunutta raakaa teinipuukotusta tutkitaan tapon yrityksenä. 

16- ja 17-vuotiaiden poikien epäillään puukottaneen 14-vuotiasta poikaa Vantaan Päiväkummussa lokakuussa. Molemmat epäillyt vangittiin tuolloin epäiltynä murhan yrityksestä, mutta nyt tekoa tutkitaan tapon yrityksenä. 

Poliisin mukaan uhri ja tekijä tunsivat toisensa entuudestaan.   

– Näyttää siltä, että kyseessä oli sattumanvarainen kohtaaminen, joka ensin eskaloitui nyrkkitappeluksi ja sitten huomattavasti vakavammaksi, kertoo tutkinnanjohtaja Lauri Rantalainen Itä-Uudenmaan poliisista MTV Uutisille. 

Tutkinnanjohtaja avaa myös teon motiivia. 

– Nuorten miesten välistä suunsoittoa oli kestänyt vuoden verran. Se myötävaikutti siihen, että kohtaaminen eskaloitui fyysiseksi ja lopulta täysin suhteettomiin suhteisiin. 

Nyt puukotusta tutkintaan murhan yrityksen sijasta tapon yrityksenä. Rantalainen vahvistaa, että toinen epäillyistä pojista käytti teräasetta. Puukotustilanne keskeytyi, kun sivullinen nainen puuttui tilanteeseen. 

Uhri loukkaantui puukotuksessa vakavasti, kun hän sai iskuja ylävartaloon. Tutkinnanjohtaja korostaa poliisien ja ensihoitohenkilökunnan toimia tilanteessa. 

– Käsittääkseni ensimmäisenä paikalle saapuneen poliisipartion toiminta on ollut keskeistä uhrien henkiinjäämisen kannalta. Kyllä siinä on kiire ollut. 

Poliisin mukaan puukotuksen uhri on jo päässyt pois sairaalasta.

Rantalaisen mukaan esitutkinta valmistuu ensi viikolla. Syytteennostamisen määräaika on marraskuun lopussa. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoi tapauksesta lokakuussa: 

14-vuotiaan puukotusta tutkitaan murhan yrityksenä – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 5:34

Lue myös:

    Uusimmat