14-vuotiaan murhan yritys: 16- ja 17-vuotiaita poikia esitetään vangittavaksi – puukotuksen mahdollinen motiivi selvillä

14-vuotiaan puukotusta tutkitaan murhan yrityksenä – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 5:34
Katso videolta, mitä Vantaan teinipuukotuksesta tiedetään.

Poliisi esittää Vantaan raa'asta teinipuukotuksesta epäiltyjä  16- ja 17-vuotiaita poikia vangittavaksi huomenna keskiviikkona. Itä-Uudenmaan poliisi on jättänyt tänään kaksi vangitsemisen esivaatimusta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelle.

– Kyllä minä heitä esitän vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä, vahvistaa tutkinnanjohtaja Lauri Rantalainen Itä-Uudenmaan poliisista MTV Uutisille.

Järkyttävä väkivallateko tapahtui viime lauantaina iltapäivällä Vantaan Päiväkummussa ja sen uhriksi joutui 14-vuotias poika. Poliisi on kertonut aiemmin, että uhrin kimppuun hyökkäsi kolme poikaa, joista yksi oli 14-vuotias.

Alle 15-vuotiaat eivät ole lain mukaan rikosvastuussa. Nyt tapahtumat ovat selvinneet sen verran, että poliisi uskoo 16- ja 17-vuotiaiden olevan pääroolissa puukotuksessa.

– He ovat käsitykseni mukaan ne varsinaiset tekijät, ja tämä nuorin poika ei välttämättä ole ollut lainkaan osallinen koko tapahtumassa, Rantalainen muotoilee MTV Uutisille.

– Häntä ei kuitenkaan ole vielä vapautettu epäilyistä. 14-vuotiaan rooli tulee selviämään lähipäivinä.

Motiivi edelleen avoin

Poliisi kertoi aiemmin MTV Uutisille, että tässä vaiheessa perusteluina rikosnimikkeelle ovat sekä julmuus että raakuus ja mahdollinen suunnitelmallisuus. Tilanne on sama edelleen, sillä poliisi selvittää yhä väkivallanteon motiivia.

MTV Uutisten saaman vinkin mukaan väkivallanteko olisi liittynyt mahdollisesti huumekauppaan.

– Motiivi on vielä hyvin auki, tässä on muutamia vaihtoehtoja. Onko kyse ollut sovitusta tapaamisesta ja mahdollisista kaupoista sekä ryöstöstä vai kenties sattumanvaraisesta tapaamisesta, Rantalainen kuvailee.

Rantalaisen mukaan kaikki osapuolet tunsivat keskenään ja osa heistä oli ollut myös kavereita keskenään. Tilanteen taustalla oli myös jonkinlaista riitaa.

Sivullinen puuttui

Murhan yrityksestä epäillyn poikakaksikon vangitsemisoikeudenkäynnit on tarkoitus järjestää keskiviikkona kello 13 ja kello 14. Tutkinnanjohtaja Rantalainen ja myös epäillyt osallistuvat oikeudenkäyntiin videoyhteyksien välityksellä.

Poliisi on kertonut aiemmin, että sivullinen nainen puuttui tilanteeseen erityisen ansiokkaasti.

Sivullinen nainen puuttui puukotustilanteeseen, jossa pojat kävivät porukalla 14-vuotiaan uhrinsa kimppuun teräaseen kanssa. 

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri sai useita hengenvaarallisia iskuja ylävartaloon. Poliisi ei vahvista vammojen yksityiskohtia, mutta kuvailee niitä akuutisti hengenvaarallisiksi.

Poliisin mukaan poika olisi todennäköisesti kuollut ilman nopeaa ensiapua ja sairaalahoitoa. 

Juttua täydennetty kello 14.32 tutkinnanjohtajan kommenteilla.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat