Vantaalla todettiin tänään vaivaiset 31 uutta koronatartuntaa – apulaiskaupunginjohtaja muistuttaa: "Olemme edelleen veitsenterällä"

Vantaalla todettiin tänään vaivaiset 31 uutta koronatartuntaa – apulaiskaupunginjohtaja muistuttaa piilevistä riskeistä 4:17
Vantaalla todettiin tänään vaivaiset 31 uutta koronatartuntaa – apulaiskaupunginjohtaja muistuttaa piilevistä riskeistä.

Suomessa on raportoitu 225 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut nyt 1,13 miljoonaa ihmistä.

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu reilut 3 100 vähemmän kuin edellisen jakson aikana.

Esimerkiksi koronasta pahoin kärsineellä Vantaalla uusia tartuntoja todettiin tänään vain 31.

– Kaikki toimenpiteet, joita valtakunnassa on tehty tartuntojen hillitsemiseksi, ovat olleet käytössä myös Vantaalla. Koulut ovat olleet etäopetuksessa, ravintolat ovat olleet suljettuna ja erilaiset harrastukset kiinni, sanoo Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö.

– Olemme tehneet ne kaikki toimenpiteet, mitkä Suomessa ovat olleet käytössä ja ehkä vielä paremmin täällä Vantaalla, hän lisää.

Hän kehottaa kansalaisia noudattamaan vielä voimassa olevia koronarajoituksia, jotta yhteiskuntaa päästään avaamaan hallitusti kevään mittaan.

– Siinä vaiheessa kun rajoituksia puretaan, tautitilannetta tulee seurata hyvin tarkasti. Olemme vielä ikään kuin veitsen terällä, mutta tämä näyttää hyvältä.

Katso Aronkytön koko haastattelu videolta.


Lue myös:

    Uusimmat