Vaniljainen marjapiirakka

  • Pohja:
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaura- tai ruislesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
  • 1 dl vaniljajogurttia
  • Väliin:
  • 2 dl pakastettuja mustikoita
  • 1 dl (pakastettuja) punaherukoita tai vadelmia
  • Pinnalle:
  • 1 muna
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • 2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
  • 3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm).
  • 4. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta.
  • 5. Sekoita muna, vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
  • 6. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.

Resepti: Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat