- Pohja:
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaura- tai ruislesettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
- 1 dl vaniljajogurttia
- Väliin:
- 2 dl pakastettuja mustikoita
- 1 dl (pakastettuja) punaherukoita tai vadelmia
- Pinnalle:
- 1 muna
- 2 dl vaniljajogurttia
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- 2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
- 3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm).
- 4. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta.
- 5. Sekoita muna, vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
- 6. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.
Resepti: Kaarina Roininen