Vanhalle viinalle uusi elämä? Näin siivoat alkoholin avulla

Jos kaappiin on jäänyt lojumaan puolityhjiä pulloja alkoholia, joita et aio juoda tyhjäksi, kokeilepa hyödyntää niitä siivouspuuhissasi!

Toissavuoden bileistä jäänyt puolityhjä vodkapullo ei ehkä päädy enää boolin ainesosaksi, mutta voit käyttää sen muulla tavoin hyödyksi.

Lue vinkit siihen, kuinka voit antaa vanhalle viinalle uuden elämän!

Valkoviini sopii rasvatahroille

Jos vaikkapa grilli tai autotallin lattia tulvivat rasvatahroja, puhdista ne valkoviinin avulla. Peitä tahra kokonaan valkoviinillä ja ripottele päälle vielä ruokasoodaa. Anna vaikuttaa yön yli. Viinin happoisuus auttaa poistamaan tahran ja ruokasooda antaa vielä ylimääräistä tehoa. Joudut ehkä vielä jynssäämään tahran seuraavana päivänä, mutta siihen ei tarvita läheskään yhtä paljon käsivoimaa kuin ilman viinihoitoa.

Vodkalla puhdistat peilin ja raikastat pyykin

Jos kylpyhuoneen peili on tahraraitoja täynnä, vodka on uusi paras ystäväsi. Täytä suihkepulloon puolet vodkaa ja puolet vettä ja suihkuta peiliin. Pyyhi peili puhtaaksi nukkaamattomalla liinalla tai jopa suodatinpussilla.

Vodkan suuri alkoholipitoisuus auttaa hävittämään hajut pyykeistäsi bakteereja tappamalla. Suihkuta vodkaa sellaisenaan vaatteille, kun olet heittänyt ne pyykkikoriin. Vaatteiden ummehtunut haju katoaa!

Oluella puiset huonekalut kiiltäviksi

Puinen sohvapöytäsi  saa uuden elämän, kun läikytät sille vähän olutta. Lifehacker-sivuston mukaan puisen huonekalun hierominen väljähtyneellä oluella ja pehmeällä liinalla kiillottaa sen. Kokeile kuitenkin ensin sellaiseen kohtaan, joka ei ole niin näkyvillä.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat