Mainos

Vanha kasarmirakennus asunnoiksi: lattialämmitys ja sprinkleri

Kaikki Nälkälinnan talotekniikka, vesi, lämpö ja ATK-yhteydet on keskitetty uuden talousrakennuksen tekniseen tilaan. Talon lämmitystavaksi valittiin harkinnan jälkeen vesikiertoinen lattialämmitys, jonka lämmönlähteenä on kaukolämpö.

Lattialämmitystä joudutaan paikka paikoin kyllä avustamaan myös aivan perinteisillä pattereilla, sillä alakerrassahan on pelkkä rapattu tiiliseinä, jonka lämmöneristyskyky ei aivan riitä kovimmilla pakkasilla.

Syksyn mittaan on tehty runkolinjojen haaroja valmiiksi. Patterit saadaan pian paikalleen ja sitä myötä lämmöt päälle. Pannuhuone on valmistumassa, jakotukikaapistot nousevat ja sitä kautta myös lämmitysputkisto saadaan lopullisesti liitettyä verkostoon.

Sprinklerijärjestelmä on niin sanottu kevyt huoneistojärjestelmä. Sellaiseen ei tarvita erillistä pumppuhuonetta, vaan se ottaa tulipalon sattuessa paineensa vesiverkosta. Se on erillään talon käyttövesijärjestelmästä; vesi tuodaan sinne noin 100 mm putkea pitkin ja erillinen keskus avaa venttiilit siihen tilaan, jonka takana patruuna on poksahtanut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.