Vanha autonrengas uusiokäyttöön – luo renkaasta näyttävä kukkaruukku!

Monella on kertynyt varastoon vanhoja, kuluneita tai rikkinäisiä autonrenkaita. Renkaitakin voi uusiokäyttää, ja muokata renkaasta näyttävä kukkaruukku pihalle tai terassille. 

Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun kirjasta Kierrätyspuutarha – Turhan tavaran uusi elämä pihassa (Tammi 2013) löytyy monia kekseliäitä tapoja hyödyntää vanhoja, kuluneita tavaroita, ja muokata ne pihan koristeiksi ja kasvatusalustoiksi.

Yksi vinkeistä kertoo, kuinka vanhasta autonrenkaasta saa tehtyä näyttävän kumivaasin, jota voi käyttää esimerkiksi isona kukkaruukkuna. 

Vaihe 1:

Vanteellinen rengas käännetään aluksi kyljelleen. Renkaan kumi leikataan kuvio sahalla vanteen reunaa pitkin esimerkiksi sahalaitakuvioksi.

Vaihe 2:

Leikattuasi kumin irti koko vanteen matkalta, käännä rengaskumi nurin niskoin vanteen yli. Näin vanteen kylkeen jäänyt kumi koristaa ruukun jalan reunaa, ja isommasta kumiosasta muodostuu itse ruukku.

Peitä lopulta ruukun pohjalle jäävä reikä esimerkiksi kostutetulla sanomalehdellä, kankaalla tai ohuella vaahtoimuovilla. 

Tämän jälkeen ruukku on valmis täytettäväksi mullalla, kauniilla kukilla, tai vaikkapa hyötykasveilla!


Lähde: Heidi Haapalahti & Teija Tuisku: Kierrätyspuutarha – Turhan tavan uusi elämä pihassa. Tammi 2013.


Lue myös:

    Uusimmat