Mainos

Vanajan avovankilasta löytyi hamppukätkö

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan Hämeenlinnan Vanajan avovankilassa on tehty eilen mittava huumelöytö. Poliisi löysi avovankilan tiloista hamppua, jota MTV3 Uutisten tietojen mukaan kasvatettiin avovankilan kasvihuoneessa.

Rikosylikomisario Pekka Kiiski Hämeenlinnan poliisista vahvistaa löydön, mutta hänen mukaansa hamppukasveja ei ollut huomattavaa määrää. Kiiski arvelee kasvien olleen tarkoitettu omaan käyttöön, ei myyntiin.

Kiiski ei tarkenna hampun kasvatuspaikkaa, mutta poliisi epäilee kasvatuksen tapahtuneen avovankilan tiloissa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Ketään ei ole vielä otettu kiinni, mutta muutaman henkilön osuutta tapahtumiin selvitellään. Löydön ja ilmoituksen poliisille teki avovankilan henkilökunta.

Esitutkintaa tehdään parhaillaan, ja tapahtumia tutkitaan yhteistyössä vankilan kanssa.

Vankilan johto ei kommentoi

Vanajan avovankilan apulaisjohtaja Tarja Mäkinen ei kommentoi asiaa. Mäkisen mukaan tiedotusvastuu on nyt poliisilla. Saman toisti myös rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Westerbacka.

Pääjohtaja Westerbackan ja ja rikosylikomisario Pekka Kiiskin mukaan huumelöydöt avovankiloista eivät ole yleisiä, vaikka niiden luonne onkin sellainen, ettei vankien valvonta ole jatkuvaa.

Vanajan avovankila oli viimeksi otsikoissa alkukuusta, kun useampikin vanki lähti livohkaan sen alueelta.

Lisäksi kyseessä on jo toinen mittava vankilassa tehty huumetakavarikko kesän aikana. Ilta-Sanomat kertoi eilen Keravan avovankilassa 23. heinäkuuta paljastuneesta tapauksesta, jossa vangilta löydettiin 130 Subutex-tablettia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.