F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas vihjaa sopimuksensa yksityiskohdista – vanha tukija astui mukaan neuvotteluihin

1:11
Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä myös vuonna 2021.

Valtteri Bottas kertoo olevansa tyytyväinen Mercedekseltä saamaansa uuteen sopimukseen, joka oli kuitenkin jälleen kerran vain vuoden pituinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes tiedotti vihdoin torstaina, että Bottas jatkaa tiimissä myös F1-kauden 2021. Neljättä kauttaan ajava suomalainen ei saanut vieläkään vuotta pidempää jatkoa, mutta Bottasta asia ei vaivaa.

– Vaikka on vain yksi vuosi, ja ehkä siinä on jotain optioita tai tällaisia, niin mielestäni tämä on täysin paras vaihtoehto, Bottas kommentoi MTV Urheilulle.

– Jos ja kun voitan mestaruuden, sitten ei pitäisi olla huolta mistään. Silloin pitäisi olla ovet auki joka paikassa. Vaikka on lyhyt soppari, tämä on paras vaihtoehto minulle, hän vakuuttaa.

Tärkeintä hänelle on tällä hetkellä se, että jatko F1-sarjan selvästi parhaassa tallissa on turvattu.

– Minulla on yksi tavoite uralla: voittaa mestaruus. Uskon, että tänä vuonna siihen on vielä mahdollisuus. Nyt tiedän, että minulla on taas ensi vuonna siihen mahdollisuus. Se on minusta itsestäni kiinni, pystynkö siihen. Tämä antaa minulle mahdollisuuden jahdata sitä unelmaa.

Nopeat neuvottelut tutun apurin välityksellä

Bottas kertoo neuvotteluiden käynnistyneen Itävallassa vietettyjen kahden kisaviikonlopun välissä.

– Itse asiassa heti ekan voiton jälkeen Itävallassa avattiin keskustelut. Sitten päästiin aika nopeasti yhteisymmärrykseen kaikesta. Viime viikonloppuna teimme viralliset paperit, ja tänään asia julkaistiin, Bottas tiivistää.

Viime vuosina kuski on itse hoitanut sopimusneuvottelunsa, jotka ovat edenneet aina varsin vaivatta. Tällä kertaa apua tuli hiukan tutulta taholta. Bottaksen manageritiimiin jo hänen uransa alkuvaiheilla toiminut ranskalainen Didier Coton astui apuun.

– Kyllä mulla oli vähän apuja. Didier Coton jeesasi pikkaisen. Nyt on ollut kuitenkin aika haipakkaa kisojen kanssa. Tarvitsin vähän ulkopuolista jeesiä. Aika samalta pohjalta meni kuin aiemmatkin laput.

– Ei ollut mitään sen suurempaa keskusteltavaa, Bottas lisää.

Coton oli yksi Bottaksen managereista hänen F1-uransa alkuvaiheessa. Tuolloin remmiin kuuluivat myös Mika Häkkinen ja hänen nykyinen tallipomonsa Toto Wolff.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja