F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tulihan se sieltä! Mercedes julkisti Valtteri Bottaksen jatkosopimuksen

1:11
Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä myös F1-kaudella 2021.

Valtteri Bottas jatkaa uraansa Mercedeksellä kaudella 2021.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes julkisti torstaina iltapäivällä Bottaksen jatkosopimuksen, joka on yhden vuoden mittainen.

– Olen todella iloinen jatkaessani Mercedeksellä 2021. Haluan kiittää kaikkia tallissa ja laajemminkin Mercedeksellä heiltä saamastani tuesta ja luottamuksesta. Viime vuodet ovat olleet jatkuvaa parantamista, ja olen työstänyt suorituskykyni kaikkia osa-alueita. Uskon olevani nyt parempi kuin koskaan ennen, mutta pystyn yhä nostamaan rimaa. Mercedes jakaa saman filosofian: he haluavat aina olla parempia, Bottas sanoo tallin tiedotteessa.

– Olen unelmoinut maailmanmestaruudesta aina siitä lähtien, kun rakastuin F1:een pienenä poikana. Olen mukana taistelussa tällä kaudella, ja se, että jatkan Mercedeksellä, asettaa minut parhaaseen mahdolliseen paikkaan myös ensi kautta ajatellen.

Bottas siirtyi Mercedekselle kauden 2016 jälkeen, kun maailmanmestaruuden voittanut Nico Rosberg lopetti yllättäen uransa vain 31-vuotiaana.

Viime kausi oli tuloksellisesti Bottaksen uran paras. Hän saavutti viisi paalupaikkaa, neljä voittoa ja kaikkiaan 15 palkintokorokesijoitusta, ja 326 MM-pistettä tuottivat kauden päätteeksi hopeasijan tallikaveri Lewis Hamiltonin jälkeen.

Tämän kauden MM-pisteissä Bottas on neljän GP-viikonlopun jälkeen niin ikään toisella sijalla. Ero kärjessä porskuttavaan Hamiltoniin kasvoi viime viikonloppuna 30 pisteeseen, kun Bottas kärsi Britannian GP:n kolmanneksi viimeisellä kierroksella rengasrikon ja putosi toiselta sijalta 11:nneksi.

Bottas on ajanut läpi Mercedes-uransa yksivuotisilla sopimuksilla, joskin kesällä 2018 tehty sopimus oli mallia 1+1. Näistä ykkösistä jälkimmäinen oli kuitenkin tallin käytössä ollut optiovuosi, ja Mercedes tiedotti sen käyttämisestä 29. elokuuta 2019.

Hamiltonin sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi, mutta britin jatko tallissa on enää tiedotetta vaille selvää. Hamilton sanoi viikko sitten uskovansa, että hän jatkaa ykkösissä vielä ainakin 2–3 vuotta.

Valtteri Bottaksen Mercedes-ura (2017-) numeroina:

Voitot: 8
Paalupaikat: 12
Palkintosijat: 39 (koko uralla 48)
Ajetut osakilpailut: 66 (koko uralla 143)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja