Valtteri Bottas täräytti terävän vastauksen kovaan Lewis Hamilton -väitteeseen – ”En ole Nico”

F1-sarjassa Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas yrittää vääntää kovasti tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan MM-taistossa.

Sunnuntain Britannian GP toi Bottaksen uuden takaiskun, kun Hamilton pääsi livahtamaan eri käänteiden kautta voittoon. Koko mestaruustaisteluun liittyen on luotu väite, jonka mukaan Hamilton on lähes mahdoton päihitettävä.

Tämän toi esille Hamiltonin kanssa tulisesti maailmanmestaruudesta vuonna 2016 taistellut Nico Rosberg. Hän ja Hamilton olivat tallikavereita usean vuoden ajan. Viimeinen yhteinen vuosi päättyi todella intensiiviseen taistoon, jossa kaksikon keskinäiset välit olivat enemmän kuin koetuksella.

– Lewis ajoi minut etsimään tapoja olla parempi kuin ikinä kuvittelin voivani olla. Hänestä tulee kaikkien aikojen paras. Sinun on noustava kaiken omistamasi yläpuolelle, jotta voit voittaa hänet. Se on ainoa mahdollisuus, Rosberg totesi aiheesta Daily Mailin haastattelussa.

Rosberg mainitsi myös turvautuneensa psykologin apuihin tulisen vuoden käänteiden keskellä.

Rosbergin lausuntoihin nojaten Bottakselta kysyttiin siitä, että tarvitseeko hänen turvautua psykologiin, jotta hän voisi päihittää ”mahdottoman Hamiltonin”.

– En usko, että sellainen toimisi minulle. Jokainen urheilija ja jokainen persoona on omanlaisensa, Bottas pohti Reutersin mukaan.

– Jotkut tarvitsevat ulkopuolista apua. Minulla on paljon hyviä ihmisiä ympärilläni, joille voin puhua. Mutta minun kohdalla peili on se, joka antaa vastauksia, jos minulla on jotain epäilyksiä. Selvitän asiat itse.

– En oikein näe, että saisin siitä (psykologista) mitään etua.

– En ole Nico. Tiedän, mikä on parhaaksi minulle, Bottas napautti terävästi.

Tuoreen viikonlopun aikana Bottas osoitti jälleen erittäin hyvää vauhtia. Hamilton oli kuitenkin edellä ratkaisevalla hetkellä, eli kisassa. Vauhtinsa puolesta? Siitä voi olla montaa mieltä. Mutta tuloksen puolesta kyllä.

– Rehellisesti sanottuna tuntui siltä, että minulla olisi ollut vauhtia voittoon. Mutta peilissä oleva kaveri sanoo, että teit hyvää työtä koko viikonlopun ajan ja olit epäonnekas. Pitää vain unohtaa tämä kisa, ottaa mukaan se oppi, mitä pystyy ja mennä eteenpäin. Ja että voita Saksassa, Bottas mietti. 

Lue myös:

    Uusimmat