Onko Lewis Hamilton liki mahdoton päihitettävä? Taistelu brittitähden kanssa vei Nico Rosbergin aivan äärirajoille – "Se on ainoa mahdollisuus"

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton on hallinnut viime vuosina F1-ratoja vakuuttavasti. Brittikuskin entinen tallitoveri Nico Rosberg painottaa, että Hamilton on äärimmäisen vaikea päihitettävä.

Rosberg ajoi Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä neljän kauden ajan. Kolmena jälkimmäisenä vuonna kaksikko taisteli mestaruuksista erittäin aggressiivisesti ja keinoja kaihtamatta. Rosberg joutui kehittämään itseään jatkuvasti, jotta pystyi haastamaan tallitoverinsa.

– Lewis ajoi minut etsimään tapoja olla parempi kuin ikinä kuvittelin voivani olla. Hänestä tulee kaikkien aikojen paras. Sinun on noustava kaiken omistamasi yläpuolelle, jotta voit voittaa hänet. Se on ainoa mahdollisuus, Rosberg painottaa Daily Mailin mukaan.

Viisi maailmanmestaruutta voittanut Hamilton on osoittanut olevansa yksi kaikkien aikojen kovimmista F1-kuljettajista. Rosbergin ei itse ymmärrä, kuinka Hamilton voi olla niin erinomaisessa iskussa, vaikka matkustaa jatkuvasti erittäin paljon.

– Lewis juhlii Los Angelesissa ja on silti maailman paras kuljettaja. Jos minä olisin matkustanut, kuten hän, olisin ajanut 10. ruutuun Mercedeksellä. Se ei vain sopinut minulle, Rosberg toteaa.

Rosberg teki ajouransa aikana kaikkensa, jotta pystyisi päihittämään kilpakumppaninsa. Lopulta kiihkeä ja intensiivinen työ palkittiin, kun Rosberg voitti maailmanmestaruuden kaudella 2016.

– Omistin jokaisen sekunnin elämässäni seuraavan kisan ja mestaruuden voittamiseen. Tein töitä psykologin kanssa hyvin läheisesti vuonna 2016. Vietin päivittäin kaksi tuntia mentaaliharjoitusten parissa. Se oli niin äärimmäistä, niin intensiivistä vain pysyä keskittyneenä. Se antoi minulle paljon, minkä takia minusta tuli maailmanmestari, Rosberg paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat