Valtteri Bottas kolaroi Lewis Hamiltonin kanssa Unkarin F1-kisan lähdössä – nyt Mercedes selittää, miksi Bottas pakotettiin jatkamaan radalla

F1-Mercedeksen Valtteri Bottaksen kisa koki kovan kolauksen heti Unkarin GP:n alussa. 

Bottaksen etusiipi otti osumaa kisan ensimmäisissä mutkissa Lewis Hamiltonin kanssa taistellessa. 

Hamiltonin vasen takapyörä osui Bottaksen etusiipeen, jonka jälkeen Bottas osui vielä Ferrrari-kuskin Charles Leclercin kanssa. Bottasta ei otettu heti varikolle, mikä ihmetytti kisan seuraajia.  

– Vahinko ei ollut niin merkittävä, että etusiipi olisi pitänyt vaihtaa heti. Vahinkoa tuli, mutta meidän piti odottaa ja arvioida, kuinka iso se vahinko oli ja kuinka paljon sen takia menetetään kierrosajoissa, Mercedeksen strategiajohtaja James Vowles kertoi tallin videolla.

Vowles kertoo, että osuma Hamiltonin kanssa ei rikkonut etusiiven kulmaa täysin – mutta se alkoi vaikuttaa ajamiseen.

– Muutamien lukkojarrutusten takia Valtterin renkaihin tuli tärinää. Jätimme Valtterin hetkeksi radalle arvioidaksemme tilannetta, mutta lopulta tärinä oli niin merkittävä ja suoritustaso laski niin huomattavasti, otimme hänet varikolle. 

Pysähdyksensä jälkeen Bottas yritti vimmatusti nousta tuloslistalla ylöspäin kohti pistesijoja. Suomalaiskuski jäi kuitenkin ajoittain pahasti hitaampien autojen taakse ja menetti näin kullanarvoista aikaa. 

– Valtterin piti ottaa muutamia riskejä, jotta hän pääsi tuloslistalla ylöspäin. Budapest on myös yksi sarjan vaikeimmista radoista ohittaa ja se teki Valtterin elämästä vaikeaa. Hän teki hyvää työtä, Vowles toteaa. 

Bottas sijoittui kisassa lopulta kahdeksanneksi. 

 

Lue myös:

    Uusimmat