Valtteri Bottaksen raivoaminen hätkähdytti, Ralf Schumacherilta synkkä näkemys – "En pysty selittämään sitä muulla tavoin"

4:37
C Moren F1-studio analysoi Valtteri Bottaksen suorituksen Ranskan GP:ssä. Suomalaistähti joutui lopussa Red Bull -kuskien ohittamaksi.

Entinen F1-huippukuljettaja Ralf Schumacher pitää Valtteri Bottaksen käytöstä Ranskan GP:ssä erikoisena. Schumacher epäilee, että suomalaistähti tietäisi jo poistuvansa Mercedekseltä kuluvan kauden päätteeksi. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ajoi heikon Bakun-viikonlopun jälkeen pirteämmin Ranskassa, ja taisteli kisan alussa kärkisijoista. Suomalaisen ongelmaksi muodostui kuitenkin taas renkaiden kunnossa pitäminen. 

Rata söi kumia odotettua enemmän, ja Bottas olisi toivonut Mercedekseltä kahden stopin taktiikkaa, aggressiivisemman Red Bull -tallin tavoin. Red Bullin Max Verstappen nousi lopulta tämän taktiikan myötä voittoon. Lisäksi itävaltalaistallin Sergio Perez pudotti Bottaksen neljänneksi. 

Schumacherin mielestä Bottas ajoi hyvän viikonlopun, mutta...

– Kun kisassa tulee se hetki, jolloin pitäisi ehdottomasti onnistua, hän tekee virheitä ja hänen vauhtinsa hidastuu. Näyttäisi myös siltä, että hänen renkaansa kuluvat (tallitoveri Lewis) Hamiltonin renkaita nopeammin. Tuo ei vain ole tarpeeksi hyvää suorittamista, varsinkin kun talli käy kovaa MM-taistoa vahvaa Red Bullia vastaan, Schumacher kirjoittaa Sky Sportsin kolumnissaan.  

– Olemme nähneet sen: Perez oli hyvin tärkeässä asemassa siinä, että Verstappenin strategia toimi. Joten Bottaksen on oltava asemissa ja pakottaa Verstappen taktiikoihin, jotka eivät ole niin hyviä. Hän lähes onnistui tässä, kun hän oli lähellä Verstappenia kisan alussa.

Juttu jatkuu videon alla. 

0:49
Valtteri Bottas raivosi tiimiradiossa Mercedekselle: Miksi v*****a ette kuunnelleet minua?

Villeimmissä huhuissa Mercedeksen on uskottu harkitsevan kuljettajavaihdosta kesken kauden, mutta Schumacherin mielestä tällaiseen ei ole tarvetta, jos Bottas suoriutuu kuten Monacossa ja Ranskassa. 

Bottaksen tulisesta tiimiradioviestistä Schumacherilla oli kuitenkin kova näkemys. 

– Kriittinen viesti tallin strategiasta ei paranna hänen asemiaan Mercedeksellä. Valtteri on selvästi hyvin tunteikas. Itse en olisi uskaltanut tehdä vastaavaa tuollaisten alkukauden suoritusten jälkeen. Mutta hän luultavasti jo tietää, että hän putoamassa pois (Mercedekseltä) ja markkinoi näin itseään muihin talleihin. Hän haluaa tehdä sen selväksi, että jokin toinen kisastrategia olisi tuonut paremman tuloksen. En pysty selittämään asiaa muulla tavoin, Schumacher summaa. 

Entinen Red Bull -kuski Robert Doornbos on Schumacherin kanssa samaa mieltä. Doornbos ihmetteli sitä, miksi Bottas haukkui strategiaa vasta myöhäisessä vaiheessa kisaa ja miksi suomalainen ei tavoitellut nopeinta kierrosta tuoreiden renkaiden avulla kilpailun lopussa. 

– Näkemykseni mukaan hänelle on kerrottu jo kauan aikaa sitten, ettei hän jatka tallissa ensi kaudella. Ehkä tämän takia näemme näitä kommunikaatio-ongelmia, Doornbos kommentoi Ziggo Sportille. 

– Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tiimissä ole hyvä ilmapiiri. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja