Valtteri Bottakselle tukea F1-sarjan pomolta – pitää suomalaistähteä "uhrina"

4:37
C Moren F1-studio analysoi Valtteri Bottaksen suorituksen Ranskan GP:ssä. Suomalaistähti joutui lopussa Red Bull -kuskien ohittamaksi.

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn on ottanut kantaa Valtteri Bottaksen Ranskan GP:ssä kokemaan pettymykseen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ajoi kisassa pirteästi ja pystyi vastaamaan varsinkin alussa kärjessä ajaneen kaksikon, Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin vauhtiin. 

Suomalaisen ongelmat alkoivat pian ensimmäisen varikkostopin jälkeen. Bottas ei pystynyt huolehtimaan renkaistaan aivan niin hyvin kuin Hamilton, ja kun kärkeen avauspysähdyksen jälkeen noussut Verstappen vaihtoi aggressiivisempaan, kahden stopin taktiikkaan, Bottas olisi toivonut Mercedekseltä samaa ratkaisua

Lopulta Bottaksen renkaat kuluivat aivan loppuun, ja myös Red Bullin Sergio Perez ohitti hänet. Bottas oli lopulta neljäs. 

– Valtterilla on ollut isoja vaikeuksia viime aikoina. Hän näytti nyt melko vahvalta, mutta hän oli Mercedeksen strategian suurin uhri. Kuljettajalla oli varmasti tässä tapauksessa näkemys siitä, mitä olisi pitänyt tehdä, ja kun loppuanalyysi näyttää, että juuri niin olisi pitänyt tehdä, voin uskoa, että se on vaikea paikka, Brawn kommentoi kolumnissaan viitaten Bottaksen ärtymykseen. 

Brawn kuitenkin huomauttaa siitä, että Hamilton pystyi suojelemaan renkaitaan Bottasta paremmin, mikä on ollut aiemminkin suomalaisen kipupiste. Lisäksi Mercedeksellä on siitä paljon näyttöjä, että tallin asettama taktiikka toimii usein parhaiten. 

– Kuljettajan näkemystä pitää ehdottomasti kuunnella joissakin tapauksissa, mutta ne jäävät usein alakynteen tiimin näkemyksen kanssa, sillä tallilla on käytössään kaikki informaatio, ja Mercedeksen tapauksessa, yli 20 vuoden kokemuksen omaavia insinöörejä. 

Juttu jatkuu videon alla. 

0:49
Valtteri Bottas raivosi tiimiradiossa Mercedekselle: Miksi v*****a ette kuunnelleet minua?

Red Bullin johto Mercedekseen MM-sarjassa on nyt 37 pistettä. Kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Red Bullin kotiradalla Itävallassa. 

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Mercedes on vastaavan paineen alla viimeisen seitsemän vuoden ja Toto Wolffin johtajakauden aikana, Brawn summaa. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja