Valtteri Bottakselta raakaa tekstiä – tämän takia maailmanmestaruus karkasi käsistä

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi sunnuntaina USA:n GP:n voittoon. Kisan jälkeen Bottas paini ristiriitaisuuden keskellä: ykkössija oli iloinen asia, mutta samalla hänen maailmanmestaruushaaveet murenivat lopullisesti.

Lopullinen sinetti tuli, kun Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton ajoi USA:n GP:ssä toiseksi. Näin ollen Bottas ei voi enää ohittaa Hamiltonia, joka nappasi jo uransa kuudennen maailmanmestaruuden.

Kisan jälkeen Bottas antoi raa’an arvion siitä, että miksi maailmanmestaruus karkasi hänen käsistään.

– Yleisesti ottaen matkan varrelle on mahtunut muutamia virheitä, jotka olisi pitänyt pystyä välttämään. Muun muassa muutamat lähdöt menivät pieleen – ne olivat selkeitä virheitä. Toki mukana oli myös epäonnea. Sitten oli muutamia aika-ajoja, joissa sähläsin kolmansissa osioissa. Tuo maksoi hintaa niin lähtöpaikan kuin myös itse kisan suhteen. Näistä seurasi pistemenetyksiä, Bottas mietti.

– Ehkä epäonni ja onni menivät aika tasan Lewisin kanssa. Hän oli yleisesti aivan mahtavalla tasolla, jokaisessa kisassa. Minä en ollut, aivan sillä parhaalla, jokaisessa kisassa. Mutta pääsin sille tasolle huomattavasti paremmin kuin aiemmin. Se on ollut iso juttu kokonaiskehitystä ajatellen.

Vaikka Bottas vaipuikin itsekritiikin pariin, nousi kaudesta esille myös hyvin positiivisia piirteitä.

– Kisavauhti on ollut aiemmin heikkouteni, mutta olen pystynyt kehittämään sitä selvästi. Se taas antaa minulle paljon itseluottamusta ensi kautta ajatellen.

– Toisin kuin viime vuonna, nyt odotan uutta kautta innolla. Olen jo valmiiksi täpinöissäni siitä, että saan aloittaa puhtaalta pöydältä, Bottas puhui tulevasta. 

Lue myös:

    Uusimmat