Nico Rosberg kritisoi Lewis Hamiltonia, mutta Valtteri Bottas sai F1-mestarilta vielä ankarammat haukut

F1-uransa kauden 2016 maailmanmestaruuteen päättänyt Nico Rosberg ei säästellyt sanojaan entisen tallinsa Mercedeksen nykykuskien Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen suorituksista Ranskan GP:n jälkeen. 

Hamilton ja Bottas näyttivät voimattomilta, kun aggressiivisen rengastaktiikan valinnut Red Bullin Max Verstappen paineli heistä ohi kisan loppupuolella. Hollantilaistähden voiton lisäksi Red Bullin Sergio Perez nousi vielä kolmanneksi ohi Bottaksen. 

Sky Sportsille kisaa kommentoinut Rosberg hämmästeli Hamiltonin "pehmeyttä", kun Verstappen pudotti britin kakkoseksi toiseksi viimeisellä kierroksella. 

Bottas, jonka tuoreemmilla renkailla ajanut Verstappen kuittasi jo aiemmin, sai Rosbergilta vielä kovemmat haukut. 

– Rehellisesti sanottuna, Valtteri teki surkeata työtä puolustaessaan, sillä hän teki turhan estelyliikkeen, jarrutti aivan liian myöhään ja ajoi mutkan pitkäksi, joten Maxilla oli helppo työ päästä ohi. 

– Ehkä hän (Max) olisi päässyt muutenkin ohi, mutta olisi häneltä pitänyt pystyä viemään vähän kierrosaikaa. Sijoituksen puolustaminen ei onnistunut, ja sen olisi voinut tehdä paljon fiksummalla tavalla, Rosberg kritisoi Bottasta. 

Pääkuvan video: Bottaksen suoritukset saivat kritiikkiä osakseen myös C Moren F1-studiossa. Muun muassa Verstappen-tilanne analyyseineen sekä Bottaksen kipakat kommentit kisasta nähtävissä yllä.  

Verstappen pyyhkäisi helposti ohi myös Hamiltonista, joka on joutunut seuraamaan sivusta Red Bullin juhlia kolmessa peräkkäisessä kisassa. 

– Ovenhan voisi sulkea, eikö? Rosberg ihmetteli Hamiltonin puolustusliikkeitä. 

Kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Red Bullin kotiradalla Itävallassa. Verstappen johtaa kuskien MM-sarjaa, Red Bull on kärjessä valmistajien puolella. 

Alla olevilla videoilla Sergio Perezin ohitus Valtteri Bottaksesta sekä Max Verstappenin ohitus Lewis Hamiltonista. 

Lue myös:

    Uusimmat