Mainos

Vältteleekö kumppanisi seksiä? 5 mahdollista syytä siihen, miksi naista ei kiinnosta

Tuore kysely paljastaa, että jopa yksi viidestä naisesta on tyytymätön seksielämäänsä.

Luuletko tyttöystäväsi olevan tyytyväinen vällyjen välissä tapahtuvaan toimintaan? Mieti uudelleen. Lloyds Pharmacyn ja Daily Mailin teettämän kyselyn mukaan joka viides nainen on tyytymätön seksielämäänsä – ja vain 17 prosenttia naisista kertoi olevansa todella tyytyväinen. 

30–44-vuotiaat naiset olivat kyselyn mukaan tyytymättömimpiä seksielämäänsä, vaikka harrastivat sitä eniten.

Asiantuntijoiden mukaan seksi alkaa menettää merkitystään etenkin silloin, jos se alkaa tuntua yhdeltä askareelta muiden joukossa.

– Ihmiset sanovat, ettei heillä ole aikaa, tai energiaa, he tuntevat paineita tai on vaikea vaihtaa pois työmoodista, toteaa seksiterapeutti Peter Saddington Daily Mailissa.

Jos seksi onnistuu vain änkeämällä se muiden kiireiden joukkoon, moni jättää sen suosiolla välistä.

Kyselyssä paljastuikin, että vain 10 prosenttia naisista harrasti seksiä ainakin kerran viikossa, puolet kerran kuussa tai vähemmän. Brittitutkimuksen tulokset poikkeavat suomalaisen seksivälinesivuston, Kaalimato.comin, tutkimuksesta, jonka mukaan puolet suomalaisista harrastaa seksiä pari kertaa viikossa.

Men's Health -sivusto tarkasteli lähemmin viittä syytä, jotka voivat saada naisen vetäytymään seksipuuhista.

1. Liian väsynyt

Neljäsosa kyselyn naisista kertoi välttelevänsä seksiä liiallisen väsymyksen vuoksi. Jo vuonna 2010 toteutettu kysely selvitti, että avo- tai avioliitossa elävät olivat liian väsyneitä seksiin 21–26 prosenttia ajasta.

Jos nainen menee toistuvasti nukkumaan kauan ennen sinua, on hälytysmerkkien syytä soida, sillä seksi ei selvästikään ole hänen tärkeysjärjestyksessään korkealla. Kokeile tehdä aloite jo aiemmin illalla herättääksesi hänen kiinnostuksensa.

2. Läheisyyden puute

Hieman yli 10 prosenttia naisista kertoi välttelevänsä seksiä läheisyyden puutteen vuoksi. Tutkimusten mukaan naisen on vaikea saada orgasmia, jos henkisellä puolella ei viisari värähdä, joten on tärkeää, että kommunikaatio pelaa välillänne.

Muista siis huolehtia fyysisen puolen lisäksi myös henkisestä yhteydestänne.

3. Seksi sattuu

Seksin olisi tarkoitus tuntua hyvältä, mutta 11 prosenttia kyselyn naisista kertoi tuntevansa kipua seksin aikana.

Toisessa, 7000 brittinaista kattavassa tutkimuksessa yksi nainen 13:sta kertoi tuntevansa fyysistä kipua petipuuhien aikana. Tämä sai heidät todennäköisemmin myös välttelemään seksiä. Lisäksi näillä naisilla oli vaikeuksia kostua tai saada orgasmia.

Esileikki, suuseksi ja liukuvoide ovat avainsanoja, kun etsitään keinoja helpottaa tilannetta.

4. Häntä ahdistaa

13 prosenttia kyselyn naisista kertoi ahdistavan tunteen saavan välttelemään seksiä. Tämä saattaa johtua edellä mainitusta seksin aiheuttamasta kivusta, joka saa seuraavien seksikertojen odottelun tuntumaan ahdistavalta. 

Avoin kommunikaatio auttaa. Kysy naiselta, mikä tuntuu hänestä hyvältä – ja mikä ei.

5. Mies ei kiihotu

Tämä ongelma ei ole naisen käsissä, mutta kuusi prosenttia kyselyn naisista kertoi kumppanillaan olevan ongelmia yhdynnän suhteen. Toistuvat erektio-ongelmat voivat saada naisenkin karttamaan seksiä, joten tämä ongelma kannattaa ottaa nopeasti haltuun vaikkapa asiantuntijan pakeilla.

***

25:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.