Mainos

"Miehille tyypillisesti tärkeämpi asia kuin naisille" – mitä suomalaiset pitävät hyvän seksin kriteereinä?

Joka toinen suomalainen on sitä mieltä, että petipaini kaksi kertaa viikossa on sopiva määrä.

Puolet suomalaisista kokee, että sopiva määrä seksiä on vähintään kaksi kertaa viikossa. Seksissä tärkeää on oman nautinnon lisäksi myös kumppanin nautinto, selviää Kaalimato.comin tuoreesta tutkimuksesta.

Seksivälinesivuston tutkimuksen mukaan joka toinen suomalainen on sitä mieltä, että sopiva määrä seksiä kumppanin kanssa on kahdesti viikossa tai useammin. Miehet kuitenkin kaipaavat seksiä usemmin kuin naiset. Miehistä hieman yli puolet oli sitä mieltä, että sopiva määrä seksiä olisi 2–3 kertaa viikossa tai useammin, kun taas naisista vain 38 prosenttia vastasi kaipaavansa seksiä yhtä paljon.

Vajaa kymmenes haluaa seksiä muutaman kerran vuodessa tai harvemmin, ja 6 prosenttia jopa päivittäin.

– On yksilöllistä, mikä määrä seksiä kullekin on paras. Seksin määrä voi lisäksi vaihdella elämäntilanteesta kuten lapsiperhearjesta tai stressitasosta riippuen. Tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä pitää kuitenkin seksissä laatua määrää tärkeämpänä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo sivuston tiedotteessa.

Nautintoa ja rakkautta ei unohdeta

Tutkimuksessa selvitettiin myös, mikä seksissä on suomalaisten mielestä parasta. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat rakkaus ja nautinto: niin oma kuin kumppaninkin nautinto. Kiireettömyys ja tuttu partneri olivat tärkeitä yli puolelle vastaajista.

– Myyttisiä, aikuisviihteen luomia hyvän seksin määritelmiä, kuten samanaikainen orgasmi tai yhdynnän pitkä kesto, piti kumppanien välisessä seksissä parhaana asiana vain alle 20 prosenttia. Tutkimus siis osoittaa, että suomalaiset arvostavat seksissä kuitenkin eniten tunnepitoisia seikkoja, kuten rakkautta ja hellyyttä sekä nautintoa, Lavikainen muistuttaa.

Kumppanin viehättävä ulkonäkö on nuorille tärkeämpää

Melkein kolmannes miehistä piti viehättävän näköistä partneria hyvän seksin kriteerinä, kun taas naisista vain 14 prosenttia oli tätä mieltä.

– Visuaalisuus on tämän mukaan miehille tyypillisesti tärkeämpi asia seksissä kuin naisille, naiset puolestaan arvostavat miehiä enemmän muun muassa tuttua kumppania ja hellyyttä, Lavikainen sanoo.

Seksikumppanin ulkonäön merkitys laskee iän myötä: nuorista jopa 42 prosenttia mainitsee sen hyvään seksiin kuuluvaksi asiaksi, yli 60-vuotiaista enää joka kymmenes. Yli 60-vuotiailla hellyys puolestaan korostuu muihin ikäryhmiin verrattuna.

Miesten mielestä kumppanin nautinto on omaa nautintoa parempi asia seksissä, kun taas naiset arvostavat omaa nautintoaan enemmän kuin kumppanin.

– Naisille orgasmin saaminen yhdynnän aikana saattaa olla usein miehiä haastavampaa. Ehkä juuri siksi miehet pitävät kumppanin nautintoa arvossaan. Joka tapauksessa hyvä kommunikaatio on parisuhteessa avainasemassa hyvän seksin kannalta.

Kommunikaatioon todella kannattaa panostaa. Erään tutkimuksen mukaan pariskunnat, jotka puhuvat avoimesti omista fantasioistaan, ovat kaikkein onnellisimpia ja tyytyväisimpiä

Lähde: Kaalimato.com

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.