Vältä yleinen virhe! Hyödyllinen jauhoniksi pelastaa leivonnaiset

Silmämääräinen arviointi reseptien ainesosissa saattaa koitua leivonnaisten kohtaloksi. Yksi kotileipureiden yleisimmistä virheistä liittyykin jauhojen mittaamiseen.

Jauhojen määrään kannattaa leipoessa kiinnittää erityistä huomiota. Monen kotileipurin yleinen virhe on kuitenkin jauhojen summittainen mittaaminen.

Tiesitkö, että jos kaappaat pussista desimitalla jauhoja ja pyyhit ylimääräiset jauhot pussin suuta vasten, saat mittaasi runsaasti ylimääräisiä jauhoja niiden pakkautuessa mittaan liian tiiviisti? Näinpä myös taikinaan tulee laitettua niitä aivan liikaa. Tästä johtuen leivonnaisista saattaa tulla kuivia ilman tietoakaan ilmavuudesta.

Tee siis näin: Sekoita ensin jauhoja joko pussissaan tai kulhossa ja lusikoi sitten kevyesti jauhoja desimittaan. Älä sekoita, taputtele tai ravista mittaa. Täytä mitta kukkuroilleen. Ota tämän jälkeen veitsi tai lasta ja tasaa pinta kevyesti. Näin saat paljon tarkemman määrän jauhoja kuin epämääräisellä kauhonnalla suoraan pussista.

Jos omistat keittiövaa'an, saat tarkimman tuloksen. Desilitra vehnäjauhoja painaa noin 65 grammaa.

Katso vinkki videolta:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat