Vältä salakavalat kattovahingot pienellä vaivalla

Talojen rännit vaativat huoltoa syksyisin. Katolle kesän aikana kertyneet lehdet, neulaset ja muut roskat voivat padottaa vettä ja aiheuttaa suuria vahinkoja.

Talojen rännit on kesän jälkeen puiden lehtiä ja roskia täynnä. Rännit ja katto onkin syytä tarkistaa ennen lumen tuloa, sillä tukkeutuneet vesikourut voivat aiheuttaa pahoja vesivahinkoja, joita vakuutuskaan ei korvaa.

– Vesi jäätyy talvella, laajenee ja saattaa aiheuttaa kattopinnalle vuotovahinkoja, kertoo vahinkotarkastaja Jukka Toivakka LähiTapiolasta.

Ränniin kertyneet roskat voi puhdistaa maasta käsin teleskooppivartisella harjalla. Jos puhdistuksen tekee katolla, täytyy varustautua valjailla. Turvallisinta on kuitenkin jättää puhdistustyöt alan ammattilaisille.

Kurkkaa ullakolle säännöllisesti

Toivakka sanoo, että kattovahingot ovat salakavalia ja ullakkotilaan kannattaa käydä katsomassa aika ajoin.

– Katteessa saattaa olla hiushalkeamia, jotka pikkuhiljaa vuotavat vettä ullakkotilaan ja sieltä yläpohjaan. Kun vuoto tulee viimein asuinhuoneen kattopinnoille näkyviin, niin vasta silloin havaitaan vahinko. Tällöin yläpohjassa saattaa olla jo laajoja vahinkoja ja esimerkiksi hometta, Toivakka varoittaa.

Katon epäjatkuvuuskohdat, piiput, ilmastointiputket, kattosillat, lapetikkaat ja lumiesteet kannattaa tarkastaa erityisen huolellisesti. Ränneistä pitää katsoa niiden kunnolliset kaadot, saumojen tiiveys ja yleensäkin se, että rännit ovat ehjät.

Lähde: Deski

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja