Vältä näitä pääsiäispöydässä: Top 10 perheriidan aiheet!

Pääsiäisenä vietetään usein aikaa perheen tai suvun kesken yhteisen juhlapöydän äärellä. Vältä tänä pääsiäisenä perheriidat näiden neuvojen avulla!

Älä sorru puhumaan pääsiäispöydässä näistä kymmenestä perheriitaa aiheuttavasta aiheesta!

1. Rahankäyttö

Rahasta riidellään lähes jokaisessa perheessä. Jokaisessa perheessä on joku kuka pihtailee rahojaan, ja joku joka puolestaan törsää varojaan sumeilematta. Pienituloista saattaa ärsyttää se että jollain muulla perheenjäsenellä on enemmän rahaa, vanhempia puolestaan ärsyttää usein lastensa huoleton rahankäyttö. Välttäkää pääsiäispöydässä siis keskusteluja rahankäytöstä ja taloudesta.

2. Politiikka

Politiikka jakaa helposti kahtia eri ikäryhmät, eri sukupuolten edustajat ja eri puolilla suomea asuvat ihmiset. Välttäkää siis keskustelua siitä kuka äänesti ketä presidentinvaaleissa ja miksi. Haavistosta, Niinistöstä, perussuomalaisista, vihreistä ja kaikesta politiikkaan etäisestikin liittyvästä keskustelu voi johtaa ilmiriitaan.

3. Naimisiinmeno

Tämä neuvo koskee erityisesti vanhempia sukulaisia. Lakatkaa jo viimein kyselemästä sukulaistytöiltänne koska he aikovat mennä naimisiin ja hankkia lapsia. Mikään ei tapa juhlatunnelmaa yhtä tehokkaasti kuin utelu toisten yksityiselämää koskevista valinnoista.

4. Ulkonäön kommentointi

Kaikenlaiset vihjaukset, kysymykset ja keskustelut liittyen jonkun sukulaisen ulkonäköön tai ylipainoon ovat taatusti epäkorrekti ja epäkohtelias keskustelun aihe. Dieettivinkkien jakaminen ja kaikenlaiset ulkonäön kommentoinnit tulisikin jättää suosiolla kertomatta!

5. Sisarusten vertailu

Tämä klassinen riidanaihe ei koskaan tunnu katoavan perhetapaamisista. Sisarusten saavutusten, ihmissuhteiden, varallisuuden ja ulkonäön vertailu on turhaa, tyhmää ja lapsellista. Etenkin vanhemmat voisivat pitää omalla käytöksellään huolen siitä ettei ketään sisaruslaumasta nosteta pääsiäispöydän keskusteluissa jalustalle.

6. Mitä aiot tehdä elämälläsi -kysymys?

Leppoisaksi small talkiksi usein tarkoitetut keskustelunavaukset elämästä ja urasuunnitelmista tekevät ilmapiiristä helposti vaivautuneen ja ahdistavan. Suvun nuoret aikuiset harvoin tietävät sataprosenttisella varmuudella mitä tulevat tulevaisuudessa ammatikseen tekemään. Miksi sitä pitäisi siis pohtia koko suvun voimalla pääsiäispöydässä?

7. Uskonto

Jokaisessa suvussa on muutama ateisti ja muutama harras uskovainen. Kun nämä henkilöt kootaan saman ruokapöydän ympärille, on räjähdysaltis uskontokeskustelu pelottavan lähellä. Erityisesti uskonnollisten juhlapyhien, kuten pääsiäisen aikana saattavat uskontoon liittyvät ristiriidat päästä kärjistymään. Uskonnolliset ihmiset välttäkööt siis saarnausta ja koko pöytäseurueen pakottamista ruokarukoukseen. Ateistit puolestaan välttäkööt kristinuskon ja kristillisdemokraattien parjausta.

8. Maahanmuutto ja pakkoruotsi

Maahanmuuttoon liittyvät kysymykset herättävät suomalaisissa tällä hetkellä raivokasta keskustelua. Mitä luultavimmin myös jokaisessa perheessä on asiasta erilaisen mielipiteen omaavia henkilöitä. Pääsiäispöydässä kannattaakin välttää maahanmuuttajakeskustelua. Tämän lisäksi aiheeseen liittyviä välteltäviä aiheita ovat myös pakkoruotsi ja perussuomalaiset.

9. Kodin ylläpito ja lastenhoito

Erilaisilla ihmisillä on erilaiset tavat hoitaa kotitaloutta. Etenkin naisilla on kuitenkin usein huono tapa arvostella toistensa kodinhoitoa. Naiset myös helpommin loukkaantuvat kotiaan koskevasta arvostelusta ja huomautuksista. Välttäkää siis keskustelua siitä kenen koti on siistein ja kenen puutarha parhaimmassa kunnossa. Myös keskustelu lastenkasvatusmetodeista, ja huomauttelu toisten vanhempien tavasta kasvattaa lapsensa on väärä keskustelunaihe pääsiäispöytään.

10. Alkoholi

Tämä on Suomessa yksi perinteisimmistä riidan aiheuttajista. Vähintään yksi perheenjäsen juo alkoholia aina juhlapyhien aikana enemmän kuin tarpeellista, ja tietyt alkoholia karttavat sukulaiset puolestaan tykkäävät kytätä ja kommentoida kyseisen sukulaisen ryypiskelyä. Alkoholista nauttivien perheenjäsenten kannattaa siis harkita tänä pääsiäisenä juomista kohtuudella. Nalkuttavien absolutistisukulaisten puolestaan kannattaisi oppia kestämään se tosiasia, että aikuiset ihmiset saavat juoda alkoholia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja