Mainos

Vältä huuhteluainetta ja kuivausrumpua – 7 tapaa pitää pyyhkeet raikkaana pidempään

Haluatko pitää pyyhkeesi imukykyisempinä pidempään? Näillä vinkeillä se onnistuu!

Monilla meistä on kaapeissaan joukko nuhjuisia pyyhkeitä, joiden käyttäminen ei enää houkuta. Pieneillä arkisilla valinnoilla voit kuitenkin lisätä pyyhkeiden käyttöikää huomattavasti. 

1. Vältä huuhteluainetta

Vaikka jokainen rakastaa kuivata itseään pehmeään pyyhkeeseen, huuhteluaine on yleisin pyyhkeen imukykyä heikentävä tekijä. Huuhteluaineen käyttö heikentää helposti pehmeiden kankaiden, kuten froteiden imukykyä, mutta tekee niistä myös aikaa myöten vähemmän pehmeitä.

2. Pidä ne kaukana ihonhoitotuotteista

Jotkut ihonhoitotuotteet voivat aiheuttaa pyyhkeeseesi värimuutoksia. Erityisesti aknen hoitoon käytettävät voiteet ja geelit sisältävät bentsoyyliperoksidia ja alfahydroksihappoja, jotka tekevät erityisen hallaa pyyhkeellesi.

3. Pese joka kolmannen käyttökerran jälkeen

Vaikka pyyhkeen vaihtaminen joka kolmannen käyttökerran jälkeen voi tuntua turhalta työltä, se kannattaa. Kostea kylpyhuone ja märkä pyyhe keräävät bakteereita ja hometta, jonka olemassaolosta et välttämättä halua tietää enempää.

4. Kylmää vettä ja vähemmän pesuainetta

Jos haluat pitää pyyhkeiden värit kirkkaina, pese ne kylmässä vedessä. Liiallisella pesuaineen käytöllä on puolestaan negatiivisia vaikutuksia pyyhkeen kuituihin. Ylimääräinen pesuaine kerääntyy helposti pyyhkeen kuituihin, jolloin pyyhkeen kuivuminen estyy.

5. Älä rumpukuivaa liikaa

Jos kuivaat pyyhkeet kuivausrummussa, ravistele ja pöyhi niitä ennen kuivausrumpuun lisäämistä. Älä myöskään kuivaa pyyhkeitä liikaa, sillä liiallinen kuivaus vahingoittaa helposti pyyhkeen kuituja. Ota pyyhkeet ulos heti, kun ne tuntuvat tarpeeksi kuivilta.

6. Kuivaa väljästi

Märkiä pyyhkeitä ei kannata ripustaa koukkuun, sillä kosteus jää helposti kankaiden väliin. Kostea pyyhe puolestaan kerää puoleensa bakteereita. Muista aina levittää märkä pyyhe kuivumaan väljästi.

7. Osta uusia muutaman vuoden välein

Käytät pyyhkeitä päivittäin, joten niihin kannattaa panostaa. Kovalla käytöllä olevat pyyhkeet kannattaa vaihtaa uusiin vähintään kahden vuoden välein, jolloin sinulla on aina imukykyisiä ja kirkkaan värisiä pyyhkeitä kotonasi.

Miltä näyttää, kun pesukone pomppii trampoliinilla? Katso koukuttava video:

0:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.