Mainos

Valokuvat näyttävästi esille

Valokuvia voi hyödyntää monin eri tavoin. Niillä voi sisustaa kotia ja tuoda elämän tärkeitä hetkiä myös ystävien ja perheenjäsenten nähtäville. Valokuvista voi koota näyttäviä kansioita lisäämällä kauniita taustapapereita ja muita koristuksia elävöittämään albumin sivuja.

Varmaan jokaisesta kodista löytyy runsain määrin valokuvia elämän eri tilanteista ja merkittävistä juhlahetkistä. Usein kuvat tuppaavat jäämään laatikoiden pohjalle, tai ne sujautetaan nopeasti tasku-albumin sisälle. Kuviin kannattaa panostaa, sillä niillä saa luotua tunnelmaa ja kivoja pieniä yksityiskohtia kodin sisustukseen. Pitää vain antaa omalle mielikuvitukselle lupa temmeltää!

Leikittelyä kuvilla

Valokuvia ei välttämättä tarvitse laittaa perinteisiin valokuvakehyksiin. Kuvia voi esimerkiksi kehystää valkoisella paperilla ja sommitella samanhenkisiä kuvia seinälle vierekkäin. Seinälle voi kiinnittää esimerkiksi valkoiseksi maalatun korkkitaulun, johon saa aseteltua kuvia helposti siroilla nuppineuloilla. Näin kiinnitettyjä kuvia voi myös vaihdella helposti aika ajoin.

Myös kehysten kanssa voi hiukan leikitellä. Mikäli kodin sisustus ei vaadi täysin yhdenmukaisia kehyksiä, niissä voi käyttää mielikuvitusta hiukan enemmänkin. Esimerkiksi lastenhuoneen seinälle voi laittaa lapsen omia kuvia erikokoisiin ja erivärisiin kehyksiin. Kehyksiä ei tarvitse sijoittaa aivan tasavälein ja suoraan riviin, vaan sijoittelussakin voi käyttää vapaata kättä.

Kauniisti kansien väliin

Suomeen on pikkuhiljaa leviämässä maailmalta niin sanottu leikekirjavillitys, eli scrapbook-kansioiden teko. Näissä valokuvakansioissa on aivan oma henkensä: Jokainen sivu tehdään ajan kanssa ja harkiten. Kuvien lisäksi kansioihin kiinnitetään erilaisia toinen toistaan kauniimpia taustapapereita. Valokuvia reunustetaan erillisillä papereilla ja lähes valmiit sivut koristellaan erilaisilla aiheeseen sopivilla tarroilla ja teksteillä.

Leikekirjakansioita voi tehdä esimerkiksi joka vuodelle omansa. Myös hää-, vauva-, ja matka-albumit ovat suosittuja – ja esimerkiksi hyviä lahjavinkkejä. Albumien tekeminen on aikaa vievää mutta hyvin rentouttavaa ajanvietettä, ja lopputuloksesta on pitkäksi aikaa iloa niin itselle kuin myös muille kansiota katseleville.

Suurennoksia seinälle

Magneettimaalattu seinä toimii hauskana kiinnitysalustana niin valokuville, piirustuksille kuin vaikkapa julisteillekin. Etuna tämänkaltaisessa seinässä on muunneltavuus. Kuvia voi vaihtaa mielialan tai esimerkiksi vuodenajan mukaan, ja seinään ei tarvitse tehdä reikiä kiinnitystä varten.

Valokuvista voi myös teettää koko seinän kokoisia suurennoksia kankaalle, paperille tai suoraan tapetille. Lastenhuoneeseen voi suurentaa esimerkiksi huoneen asukkaan kuvan ja makuuhuoneeseen kauniin maisemavalokuvan. Suurena pintana kuvan tulee olla yksinkertainen ja etenkin lastenhuoneessa mielellään mustavalkoinen, jotta huoneesta ei tule liian rauhaton.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Johanna Tamminen ja Tikkurila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.