Mainos

Valoisa ullakkohuoneisto Helsingin keskustassa

Helin ja Markon valoisa ja moderni ullakkohuoneisto Helsingin keskustassa on viihtyisä kahden aikuisen koti. Upealla paikalla sijaitseva asunto on monimuotoinen, kuten ullakkohuoneistot yleensäkin.


Kulmia, nurkkia, vinoja kattoja ja matalaa tilaa on paljon. Se tekee tilan mielenkiintoiseksi mutta myös haasteelliseksi sisustaa ja valaista. Keittiön, kylpyhuoneen ja valaistuksen suunnitteli sisustusarkkitehti Teemu Saukkonen.

Avara kaunis keittiö sai voimaa ja ilmettä pähkinäpuisesta kehyksestä, joka rajaa ja antaa lämmintä tunnelmaa keittiöön. Helin ja Markon harrastuksiin kuuluvat Ranskan viini- ja ruokakulttuuri. Ruokaa tehdään ja siitä nautitaan ystävien kanssa. Viinejä maistellaan valoisassa keittiössä.

Keittiöön tehtiin erillinen saareke, joka toi lisää tilaa ruuan valmistukselle. Saareke mahdollistaa myös sen, että jos ruokaa tehdään vieraiden jo ollessa paikalla, ei tekijän tarvitse touhuta selkä vieraisiin päin, vaan hän voi osallistua samalla seurusteluun.

Rauhallinen ja meluton koti


Kauniista, lähes lattiasta kattoon ylettyvistä, kapeista ikkunoista näkyy mahtava kaupungin kattomaisema.

– Meille on tärkeää asua keskustassa. Koti on rauhoittumisen paikka, ja vaikka keskustassa ollaan, täytyy kodin olla rauhallinen ja meluton, kuten kotimme on, Heli sanoo.


Oleskelutilan valkoinen sohva asettui sopivasti matalaan tilaan. Vastapäätä on Harri Koskisen suunnittelema ihana K-tuoli. Muhkea jenkkinojatuoli raheineen on lukunurkkaus vailla vertaa.

Kauniit katon muodot ovat ullakkohuoneistojen parasta antia. Hyvin suunniteltu valaistus tuo esille kauniita katon ja tilan muotoja ja pakollisesti paikoilleen jätettyjä kattorakenteita, jotka tekevät tilasta mielenkiintoisen.

Valaistuksessa on käytetty halogeenejä sekä kiskoon asennettuina että varta vasten kattoon rakennettuun pähkinäpuiseen rakenteeseen upotettuina.


Makuuhuoneen tärkein kaluste on hyvä sänky ja mittojen mukaan teetetyt tilavat kaapistot. Kuuman ja kylmän yhdistävät Block-valaisimet toimivat lukulamppuina.

Sisustusarkkitehti: www.teemusaukkonen.fi

Teksti: Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.