Valoa syksyyn - luo kynttilöillä tunnelmaa kotiisi

Saapuva syksy pimentää iltoja, jolloin on ihanaa sytyttää muutama kynttilä valoa tuomaan. Katso täältä upeimmat uutuustuotteet ja parhaat vinkit kodin valaisemiseen.

Kynttilät ja lyhdyt tuovat tunnelmaa niin juhliin kuin pimeneviin arki-iltoihinkin. Koti näyttää lempeässä valossa vieraan silmiin kauniilta, vaikka viikkosiivous olisikin päässyt unohtumaan ja saunailta muuttuu entistäkin rentouttavammaksi, kun kylvet sähkövalon sijaan kynttilöiden loisteessa.

Arabian vaahtokeraaminen Fire-lyhty on yksi syksyn mielenkiintoisimmista kynttiläuutuuksista, sillä sen valo hohtaa harsomaisen pinnan läpi muistuttaen lumilyhtyä. Muita kauniita uutuuksia ovat muun muassa Pentikin Basic-malliston puulyhdyt ja Arabian Pino-kynttiläjalka (yllä).

Kokoa itse asetelmasi

Kauniita kynttiläasetelmia voi tehdä myös itse erilaisiin astioihin ja lasiruukkuihin. Syksyiset hedelmät, vihannekset ja koristekasvit, kuten pienet koristekurpitsat, näyttävät kauniilta aseteltuna tarjottimelle muutaman kynttilän kanssa. Upeista kurpitsoista voi myös tehdä itse persoonallisia kynttilöitä.

Voit myös asetella yhden kynttilän keskelle suurta lasiruukkua ja lisätä pohjalle hiekkaa kynttilän tueksi ja koristeeksi. Vaikka kukkien aika on ohi, erilaisista oksista ja kuivuneista lehdistä voi myös luoda asetelmia, kunhan muistat, ettet asettele niitä liian lähelle tulta.

Tuoksukynttilät ovat mainettaan parempia, etenkin jos valitset tuoksun oikein. Varo helposti nenään käyviä, teräviä tuoksuja, kuten laventelia ja sitruunaa ja valitse tilalle miedompia ja pehmeitä vaihtoehtoja. Esimerkiksi kookos, suklaa ja vanilja toimivat hyvin.

Vastaelementit vesi ja tuli ovat jännittäviä yhdessä, joten älä unohda upeita kellukynttilöitä. Voit esimerkiksi kaataa laajaan ja matalaan astiaan vettä, pudotella pohjalle muutaman matalan vesikasvi ja koristekiven, sekä lisätä pinnalle muutaman valonlähteen kellumaan. Mielenkiintoinen asetelma sopii myös juhlapöytään.

Kuvat: Desico/ Arabia/ Designers Guild

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat