Valmistujaisviikonloppu tuo mukanaan ukkosia – katso, missä päin Suomea sää suosii ulkojuhlia

Ukkosta ja auringonpaistetta – katso valmistujaisviikonlopun sääennuste 2:49
Videolla käydään läpi valmistujaisviikonlopun sää.

Viikonlopun valmistujaisia juhlitaan epävakaisessa säässä. Ulkojuhlien järjestäminen onnistuu parhaiten länsirannikolla. 

Länsirannikko on perjantaina ja lauantaina maan aurinkoisin alue. Perjantaina sateet painottuvat pääosin keski- ja pohjoisosiin. Etenkin pohjoisessa sateet voivat olla runsaita ja mukana on myös ukkosta. Lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin.

Lauantaina eli juhlapäivänä aamu on poutainen koko maassa. Ulkona juhliminen onnistuu parhaiten länsirannikkolla, missä on poutaista ja aurinkoista. Lännessä lämpötila voi nousta 20 asteeseen. 

Pohjois-Suomessa sää on myös pääosin poutainen, mutta yksittäiset sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia. Sadekuurot ovat voimakkaimmillaan iltapäivällä ja niitä esiintyy pohjoisen lisäksi etelä- ja itäosissa. 

Sunnuntaina iltapäivällä pilvisyys on runsasta ja sateet alkavat lännestä, josta ne siirtyvät päivän aikana maan keskiosan kautta kohti itää. Pohjoisessa aurinko saattaa päästä päivän aikana pilkahtelemaan.

Sunnuntaina lämpötilat ovat pilvisyydestä huolimatta lähes 20 astetta. Lämpötilat muuttuvat kuitenkin viileämmiksi pohjoisessa.

Katso tästä viiden vuorokauden ennuste yli sadalle paikkakunnalle!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!

Lue myös:

    Uusimmat