Valmistalon pystytys, viimeistely ja käyttöönotto.

Tilaelementit kuljetetaan työmaalle erikoiskuljetuksena. Sitä ennen ne valmistellaan kuljetusta varten erityisillä suojauksilla sisältä ja ulkoa. Työmaalla ne nostetaan nosturilla sokkelin päälle. Kun ensimmäinen elementti on paikallaan, suojauksia puretaan sen verran, että seuraava elementti saadaan kiinnitetyksi siihen.

Perustukset on kätevintä valmistaa samaan aikaan kun tehtaalla kootaan talon yläpuolisia osia. Päällimmäiseksi tulee bitumihuopakaistale, joka katkaisee maasta nousevan kapillaarisen kosteuden pääsyn rakenteisiin.

Takka ei kuulu valmistalojen toimitukseen. Sille voidaan kuitenkin suunnitella varaus sopivaan paikkaan. Perustuksia tehtäessä vastaavaan kohtaan tehdä valmis paikka.

Tilaelementtien väliset liitoskohdat tiivistetään mineraalivillan ja solukumimuovin avulla. Kattoristikot nostetaan paikalleen ja saman tien voidaan aloittaa vesikatteen asennus. Näin rakennus saadaan säältä suojaan hyvin nopeasti. Elementtien asennukseen kuluu tyypillisesti yksi työpäivä.

Samaan aikaan, kun vesikattoa rakennetaan, lvi- ja sähkömiehet aloittavat oman urakkansa. He tuovat kunnallistekniikan sisälle taloon ja kytkevät sen käyttöön. Talo on asuttavassa kunnossa tyypillisesti 2 - 3 viikossa

Jo kaupantekovaiheessa on pitänyt miettiä asunnon varustetaso. Varustetasoja on pääsääntöisesti kolme - esimerkiksi lattiapinnoite on vakiona tammiparkettia. Lisähintaan saa kaksi muuta vaihtoehtoa ja samaa periaatetta sovelletaan vaikkapa kaakeleihin - lisävarusteita lisähintaan

Näin summaa valmistalon edut Finnforest Oyj/moduulirakentamisen toimitusjohtaja Heikki Pietiläinen:

 • 1. Toimittajan luotettavuus - yksi toimittaja vastaa kokonaisuudesta.
 • 2. Toimitusaika - muuttoviikko on rakentajan tiedossa
 • 3. Kauppahinta on ja pysyy samana. Yllätyksiä ei tule.
 • 4. Talot on valmistettu tehdasolosuhteissa, tasaisen varmoissa olosuhteissa
 • 5. Varusteet ovat suurelta osin konsernin omia tuotteita ja muutenkin käytetään pääasiassa kotimaisia laatutuotteita.
 • 6. Mallisto on loppuun ajateltu ja punnittu oikeaksi vastaamaan suomalaisen asunnontarvitsijan toiveisiin. Ne sopivat hyvin erilaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.
 • 7. Jälleenmyyntiarvo on hyvä.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja