Valmista kiinteistö kesään: Näin saat säädöt kuntoon!

Jouduitko pukemaan villapaidan päälle työpaikallasi, kun helle muuttuikin ilmastointilaitteiden hurjaksi hurinaksi toimistolle päästyäsi? Lue, millä säädöillä toimiston saa keskäkuntoon.

Toimiston lämpötilan ja ilmanvaihdon oikeat säädöt ovat tärkeitä, sillä ne vaikuttavat merkittävästi myös työtehokkuuteen. Talotekniikan asiantuntija Caverion vinkkaa, miten toimistot voi valmistella kesän tuloon.

– Nykyaikainen talotekniikka parantaa toimisto-olosuhteita huomattavasti. Entistä tarkemmilla huonekohtaisilla säädöillä ja läsnäoloon perustuvilla toiminnoilla, muun muassa valaistuksen, lämmityksen ja jäähdytyksen ohjauksissa, on mahdollista säästää energiaa. Kiinteistön jäähdytystarpeen arvioinnissa voi hyödyntää myös sääennusteita, kertoo Caverionin asiakaspalvelupäällikkö Simo Tähtinen.

Ammattilaisen tarkistuslista toimivaan kesätoimistoon:

1. Tarkista, että kylmälaitteet on huollettu lainmukaisesti ja ennen jäähdytyskauden alkua. Näin mahdolliset ongelmat voidaan korjata ennen kuin niistä on ongelmaa jäähdytyskauden aikana.

2. Tarkista jäähdytyslaitosten oikeat asetukset ja koekäytä ne ennen jäähdytyskautta. 

3. Aseta patteriverkostoon kesäsulut. Silloin patteriverkosto ei lämmitä kiinteistöä jäähdytyskaudella. Jos kesäsulkuja ei käytetä, varmista, että lämmitysverkoston säätökäyrä on oikea.

4. Automatisoi sisälämpötila erikseen jäähdytyskaudelle ja lämmityskaudelle. Näin kesällä ei jäähdytetä turhaan ja taas talvella ei lämmitetä turhaan.

5. Hyödynnä yötuuletukset automaation avulla. Voit vähentää päiväajan koneellista jäähdytystarvetta, kun tilaan tuodaan ilmanvaihdon kautta viileätä ulkoilmaa yön aikana.

6. Hyödynnä lämmön talteenotto ja viilennä tuloilmaa. Kun ulkoilma on lämpimämpää kuin tilojen poistoilma, voit lämmön talteenotolla siirtää poistoilmasta kylmää ja viilentää sillä lämmintä tuloilmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja