Valkosuklaa-jogurttikastike

Hei,
tahtoisin tehdä kastikkeen hedelmille. Vaniljakastikepohjainen olisi hyvä, mutta millä alkoholilla sitä voisi piristää? Olisiko rommi tai muu hyvää siihen ja kuinka paljon? Vai minkälainen kastike sopisi hyvin hedelmille?
t. Milla

Uuden Maku-lehden toimituspäällikkö Helena Saine-Laitinen vieraili Ihanan aamun Makuja-osiossa ja valmisti mainion valkosuklaa-jogurttidipin. Sain maistaa kastiketta ja se oli todella herkullista juuri eksoottisten hedelmien kanssa, suosittelen kokeilemaan!
Tässä resepti:

Valkosuklaa-jogurttidippi marjojen ja/tai hedelmien kera

n. 1/2 dl marjoja esim. pakastemansikoita ja mustaherukoita ja ananaskirsikoita tai erilaisia hedelmiä kuten ananasta, appelsiinia, mangoa, viinirypäleitä kuorittuina ja paloiteltuina
kastike:
150 g valkosuklaata
1 prk (2 dl) vaniljajogurttia
tilkka Cointreauta tai muuta sitruslikööriä tai appelsiinimehua
1 tl raastettua appelsiinin kuorta ripaus kardemummaa

1. Ryhmittele marjat ja/tai hedelmät kauniisti kulhoon.
2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan paloiteltu valkosuklaa ja jogurtti. Kuumenna hitaasti sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.
3. Mausta liköörillä tai appelsiinimehulla sekä hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella sekä halutessasi kardemummalla.
4. Kaada tarjoilukulhoon ja tarjoa dippikastikkeena haarukkaan pistetyille marjoille tai hedelmille tai tarjoa kastikkeena.

Aurinkoisin kevätterveisin Sonja

Lue myös:

    Uusimmat