Mainos

Valkosipuli yksi maailman tutkituimmista kasveista

Valkosipuli on tehokas flunssalääke. Sen terveysvaikutukset ovat todettu useissa tieteellisissä tutkimuksissa ja siitä on kirjoitettu yli 500 tieteellistä julkaisua.

Valkosipulin terveysvaikutus perustuu kylmäkypsennykseen, jonka aikana myös haju häviää. Valkosipuli sisältää antibioottista allisiinia, joka hillitsee ja estää bakteerien, hiivojen, sienten ja myös virusten kasvua.

- Tuoreella valkosipulilla on ulkoisesti käytettynä välitön vaikutus. Myös tuoreen valkosipulin syömisellä pystyy ehkäisemään virusten ja bakteerien kasvua, sillä nieltynä se vaikuttaa ylempiin hengitysteihin ja nieluun, sanoo Valioravinnon tuotepäällikkö ja luontaistuotevalmistaja Juha Sihvonen.

Valkosipulin terveysvaikutukset eivät kuitenkaan ole pitkäaikaisia.

-Viimeistään vanhan valkosipulin tuoksu on merkki siitä, että aktiiviset ainesosat ovat hajonneet ja lakanneet toimimasta, Sihvonen sanoo.

Valkosipuli auttaa moneen vaivaan

Valkosipulia ja siitä tehtyjä tuotteita voidaan käyttää muun muassa sydämen ja verenkierron terveyden hoitoon, alentamaan kolesterolia sekä parantamaan vastustuskykyä flunssaa vastaan.

Valkosipulin voimakas tuoksu on yleensä syy, jonka vuoksi valkosipuli jää syömättä. Maun ja tuoksun voimakkuus johtuu siitä, että valkosipuli sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä. Kuivatun sipulin maku on miedompi. Kylmäkypsennysmenetelmällä valmistetuista kapseleista tuoksu on hävinnyt.

Valkosipuli on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, ja sitä on käytetty sekä mauste- että lääkekasvina. Valkosipulilla on uskottu olevan myös maagisia vaikutuksia, ja sen avulla on esimerkiksi karkotettu vampyyreja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.