Valko-Venäjän MM-kisaisännyyden kohtalo kirkastuu torstaina – Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus puntaroi arkaa aihetta

Putin tapasi Lukashenkan ja lupasi tälle taloudellista tukea 2:01
Video: Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan ja lupasi tälle taloudellista tukea.

Jääkiekon ensi vuoden MM-kisojen kohtalo kirkastunee torstaina, kun Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n hallituksen on määrä keskustella Valko-Venäjän kelpoisuudesta järjestää MM-turnaus.

MM-kisat on tarkoitus pelata Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa. Valko-Venäjän kisaisännyys on herättänyt vastustusta maan epävakaan poliittisen tilanteen takia.

Latvian hallitus lähestyi viime viikolla IIHF:ää kirjeellä, jossa se uhkasi vetäytyä MM-järjestelyistä, jos Valko-Venäjä isännöi kisoja. Valko-Venäjää itsevaltaisesti hallitseva presidentti Aljaksandr Lukashenka on puolestaan intohimoinen kiekkofani.

– En lähde ennakkoon kommentoimaan asiaa millään lailla. Siltä osin vallitsee radiohiljaisuus, kertoi STT:lle IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola hallituksen kokouksen aattona.

Lue myös:

    Uusimmat